vineri, 29 martie, 2024

Moduri uimitoare de a folosi sarea de masa

Distribuie:

Publicat:

Sarea de masa nu este scumpa si are multe avantaje deosebite despre care probabil nici nu stiati. Bright Side ne prezinta cateva modalitati surprinzatoare de a o folosi:

Previne aparitia mucegaiului pe perdelele de dus. Spala perdelele de dus cu apa sarata atunci cand le cumperi si nu va aparea niciodata mucegai pe ele.

Calmeaza muscaturile de tantari. Pentru a scapa de mancarimea provocata de muscaturile de tantari, umezeste putin varful degetului cu apa, pune-l in sare si apoi freaca-te peste zona afectata.

Reda stralucirea cuprului. Amesteca sare cu otet si faina, sau adauga niste zeama de lamaie si freaca suprafata patata.

Previne stropirea uleiului. Pune putina sare in tigaie atunci cand vrei sa prajesti ceva, aceasta va impiedica uleiul fierbinte sa sara.

Face ca lumanarile sa nu mai picure. Inmoaie lumanarea intr-o solutie concentrata de sare pentru cateva ore, apoi lasa la uscat si abia apoi aprinde-o.

Elimina mirosurile neplacute din incaltaminte. Pune in pantofi saculeti mici de panza plini cu sare, lasa-i sa-si faca treaba si pantofii vor mirosi ai bine in cateva ore. Poti, de asemenea, sa pui putina sare in pantofi si sa o agiti, dupa care sa o aspiri.

Te scapa de furnici. Combina sarea si apa intr-un raport 1:4 intr-o sticla. Pulverizeaza aceasta solutie peste zonele cu probleme.

Creeaza vopsea sigura si ieftina de casa pentru copii. Folosind ingrediente simple, poti face propria vopsea de casa pentru copii.

Intr-un castron amesteca o ceasca de faina, o ceasca de sare, una de apa si cateva picaturi de colorant alimentar.

Impiedica fructele si legumele sa se oxideze. Pune feliile de fructe sau legume proaspete intr-un castron plin cu apa sarata.

Indeparteaza mirosul de ceapa de pe maini. E simplu, umezeste-ti mainile, freaca-le cu sare, apoi clateste-te.

Fa-ti propriul odorizant de camera natural. Ai nevoie de 1/2-1 ceasca de sare si 20-30 de picaturi de ulei esensial sau petale de trandafir. Aur si simplu pune toate ingredientele intr-un castron sau borcan si pregateste-te pentru aer frumos mirositor. De asemenea, poti folosi coaja de la o jumatate de portocala ca vas natural.

Stinge focul repede. In cazul in care focul scapa de sub control din cauza grasimii in timp ce gatesti, toarna sare pe el. Va intrerupe fluxul de oxigen si va infunda flacara.

Curata fierul de calcat. Pentru a elimina petele, porneste fierul la cea mai ridicata temperatura, presara putina sare pe o bucata de hartie maro si pune fierul fierbinte peste ea.

Tine ferestrele departe de inghet. Freaca interiorul ferestrelor cu un burete inmuiat in apa sarata.

Curata chiuveta. O pasta obtinuta din suc de lamaie si sare poate fi utilizata pentru a curata chiuvetele din otel inoxidabil.

Nu te lasa sa fii pacalit la restaurant. Daca in mancarea comandata ai gasit un fir de par, cere-i chelnerului sa iti inlocuiasca farfuria. Inainte de asta, nu uita sa pui sare in mancare pentru a te asigura ca nu iti aduce aceeasi farfurie.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img