joi, 28 martie, 2024

Mofete naturale: unde se gasesc la noi in tara si ce beneficii au pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Tu știi ce sunt acelea mofete? Ei bine, află că acest termen provine din latinescul mephitis, care înseamnă emanație puturoasă. În consecință, mofetele sunt emanații de gaze naturale dintr-o sursă vulcanică având un conținut de 95-98% bioxid de carbon.

Mofetele pot apărea prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin foraje, prin degazeificarea apelor minerale, sau pot fi făcute artificial.

Un oraș renumit pentru bogăția de mofete este Covasna, numită și „stațiunea celor 1.000 de izvoare de apă minerală”. De altfel, datorită activităților post-vulcanice, în județul Covasna izvorăsc sute de izvoare de apă minerală. Acestea pot fi folosite atât pentru cură internă, cât și pentru cură externă, sau pot fi consumate ca apă de masă.

Baia cu apă minerală îmbunătățește circulația periferică, iar combinarea acestui factor terapeutic cu bioxidul de carbon, sub formă de mofete, creează un efect vasodilatator. În plus, aerul bogat în ioni negativi este o sursă de vitamine a sistemului nervos.

COntinuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img