sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Moment lacrimogen oferit de sotia lui Dan Voiculescu

Distribuie:

Publicat:

Sotia lui Dan Voiculescu, Liana Voiculescu, a vorbit, duminica, la „Secvential cu Adrian Ursu”, despre rezistenta familiei sale in toata aceasta perioada de cand sotul ei se afla incarcerat.

La 506 zile de la arestarea sotului ei, Liana Voiculescu a vorbit despre drama traita in data de 8 august 2014.

“Eu nu le-am numarat (zilele de cand Dan Voiculescu se afla in inchisoare – n.red.) si nu le numar pentru ca am o anumita conceptie legat de lucrul acesta. Consumul sufletesc ar fi imens. (…) Important este sa accepti realitatea si sa traiesti prin ea. Incerci sa intri intr-un cotidian si sa ajungi la un ritm. Te gandesti ca vrei sa faci, sa continui. Ai un copil adolescent si trebuie sa-l calauzesti, sa-l faci sa inteleaga ca tata nu te-a parasit, tata e acolo, dar vine la tine si incerci sa suplinesti fiind foarte puternica, pentru ca viata nu te iarta. (…) Daca ar fi sa ne gandim la data de 8 august, cand Dan a plecat, ziua aceea a fost cumplita pentru mine. Pentru ca pleci acasa fiind doar jumatate. (…) Dar il multumesc lui Dumneze ca il am, ca este acolo si ca intr-o zi va veni acasa. Nu m-am gandit niciodata ca se va intampla asta. Intr-o zi va veni acasa la mine, acasa la fetele lui, la nepoti si vom putea fi din nou o familie”, a povestit Liana Voiculescu.

Totodata, aceasta a vorbit si despre cum a ajuns sa-l ierte pe fostul presedinte Traian Basescu, dincolo de revolta simtita pentru ceea ce i s-a intamplat sotului ei.

“Am plecat in munti si am inteles cum e viata alaturi de maicute, de calugarii pustinici si am mai inteles un lucru care m-a fascinant. Oamenii acestia se roaga pentru noi toti, ceea ce inseamna ca niciodata nu suntem singuri. (…) E foarte important sa-i apreciem pe cei de langa noi. (…) Ajungand la o manastire din Ardeal, parintele staret m-a rugat, privindu-ma in ochi foarte puternic, sa ii spun ca l-am iertat pe Basescu. S-a uitat atat de patrunzator in ochii mei ca nu am putut sa spun nu”, a mai spus Liana Voiculescu, dupa care a povestit si o intamplare distractiva.

“Mergand in piata, un vanzator de salata aproape a strigat dupa mine: “Doamna, l-ati iertat pe Basescu?”. M-am intors si i-am spus foarte linistita:  “Da! L-am iertat”. El foarte revoltat a spus: “Eu nu l-as fi iertat”. Eu l-am inteles, dar vreau sa va spun ca e o povara in minus cand ierti”, a povestit Liana Voiculescu.

“Am avut un presedinte care si-a batut joc de 7,4 milioane de oameni si sunt convinsa ca Dumnezeu vine dupa fiecare”, a mai explicat Liana Voiculescu, care a transmis ulterior un mesaj pentru si sotul sau.

“As vrea sa pot sa-l imbratisez si sa raman asa cateva ore. Dar pentru ca nu pot, am sa-i spun ca ii doresc sa fie sanatos si puternic. Cu siguranta stie ca iubirile de acasa il asteapta sa vina”, a incheiat Liana Voiculescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img