vineri, 29 martie, 2024

Momente pline de emotii! Elevii asteapta cu sufletul la gura aceste rezultate

Distribuie:

Publicat:

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a au sustinut, in perioada 13 – 17 martie, simularea probelor scrise ale Evaluarii Nationale si ale examenului de Bacalaureat 2017. Pe 31 martie vor fi publicate rezultele finale ale simularilor. 

La fel ca in anii trecuti, notele obtinute nu vor fi trecute in catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecarei institutii de invatamant, pe baza acestora urmand a fi luate masuri pentru imbunatatirea performantei scolare.

In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor este facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat national pentru elevii clasei a XI-a in anul scolar 2016-2017 sunt: limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale), matematica si istorie.

Disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national pentru elevii clasei a XII-a in anul scolar 2016-2017 sunt: limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile, care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale), matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie, logica, argumentare si comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

De asemenea, disciplinele la care se organizeaza simularea probelor scrise ale Evaluarii Nationale pentru elevii de clasa a VIII-a in anul scolar 2016-2017 sunt: limba si literatura romana si matematica.

Elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2017 si Evaluarea Nationala 2017 au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro,

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fisiere pentru examenul national de Bacalaureat si pentru Evaluarea Nationala au fost concepute in concordanta cu programele in vigoare ale examenului, astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea candidatilor de analiza, de sinteza, de generalizare si de abstractizare. De asemenea, acestea vizeaza cuprinderea echilibrata a materiei studiate, solicitandu-se demonstrarea competentelor prevazute in programele de examen, respectiv incadrarea in timpul prevazut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificari in structura subiectelor.

Centrul National de Evaluare si Examinare este institutia din subordinea Ministerului Educatiei specializata in evaluare educationala, avand ca atributii, printre altele, asigurarea coordonarii stiintifice si profesionale a sistemului de examene din invatamantul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri si regulamente pentru organizarea si desfasurarea examenelor si evaluarilor in invatamantul preuniversitar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img