joi, 28 martie, 2024

Monica Anghel a slabit enorm si abia daca o mai recunosti, dar nu a putut sa renunte la doua lucruri de pe vremea cand avea kilograme in plus. Ce i-a spus chiar psihologul

Distribuie:

Publicat:

Monica Anghel a reusit, cu ajutor specialistilor, sa slabeasca 30 de kilograme si sa isi pastreze greutatea constanta din vara trecuta. E sanatoasa, fericita si incantata de actualele dimensiuni. Are si termen de comparatie: o pereche de pantaloni si o fusta XXL, pe care le-a pastrat, la sfatul psihologului.

Dupa operatia suferita la coloana in urma un an si jumatate, cantareata a descoperit, la clinica unde facea recuperare, un program de slabit pe care il va incheia in aceasta toamna. Un nutritionist, un fizioterapeut, un kinetoterapeut si un psiholog au ajutat-o pe vedeta sa scape intr-un mod sanatos de kilogramele in plus, hranindu-se corespunzator si facand sport.

S-a ingrasat din cauza tiroidei, la 25 de ani

Monica Anghel, 47 de ani, a inceput sa aiba probleme cu greutatea la 25-26 de ani, pe fondul unor probleme de sanatate.

„Nu mi-am dat seama in prima faza ce se intampla cu mine, doar ca la inceput eram din ce in ce mai obosita, simteam nevoia din ce in ce mai mult sa dorm, nu aveam putere sa fac mai nimic. Vazand ca lucrurile stau asa, mi-am facut niste analize si am descoperit ca am aceste probleme cu tiroida. Din cauza hipotiroidiei – eu am avut hipotiroidie si dupa aceea am trecut in hipertiroidie – poti sa te ingrasi intre 7 si 10 kilograme.

Sigur ca, de-a lungul anilor, m-am ingrasat mult mai mult, pentru ca nu stiam cum trebuie sa mananc, cand trebuie sa mananc, ce anume, mesele pe care le aveam erau dezorganizate. Am sarit aproape toata viata mea peste micul dejun, ceea ce nu a fost deloc OK. Mancam o data pe zi sau cel mult de doua ori pe zi, adica mancam un pranz si mai mancam noaptea tarziu, cand ajungeam acasa, inainte sa ma culc. A fost un dezastru. Am invatat de la nutritionista cu care lucrez ca micul dejun trebuie sa fie cel mai consistent. Mancand aiurea, mancand prost, mancand de la o benzinarie sau de pe unde apucam, nu a fost in regula. Cand aveam proiecte la care trebuia sa ma concentrez foarte mult – si evident ca era si mai stresant decat de obicei programul -, atunci simteam nevoia sa rontai incontinuu, fara sa imi dau seama”, ne-a povestit artista cum s-a pricopsit cu multe kilograme in plus.

A tinut «n» diete, de dragul familiei

Monica Anghel nu a ascuns niciodata faptul ca si-a supus organismul la diverse regimuri din dorinta de a scapa de greutatea nedorita. Sustine ca a recurs la astfel de solutii la indemnul familiei. „Nu am avut niciodata o problema cu mine, cu felul in care arat, intotdeauna m-am admirat, chiar si cu 30 de kilograme in plus. Cei care mi-au spus tot timpul ca trebuie sa slabesc – si aveau dreptate, doar ca eu nu imi dadeam seama de lucrul acesta! – erau membrii familiei: mama, tata si fratele meu, in mod special. Indemnata de ei si ca sa ii bucur, am tinut tot soiul de diete: disociata, Dukan, pe baza de proteine.

Sigur ca dupa ce se termina acea dieta, kilogramele reveneau si nu reveneau acelea pe care le-am dat jos, veneau si cu cateva kilograme in plus! Ideea nu e sa slabesti cu o dieta, ideea este sa inveti sa traiesti sanatos, lucru pe care eu, din fericire, l-am descoperit prin programul «Good Life», cu oameni de specialitate, oameni minunati, care imi sunt alaturi si de la care am invatat cum trebuie sa mananc sanatos si cum trebuie sa fiu eu in raport cu mesele, cu viata, cu sanatatea mea, cu sportul. Imi doresc sa fiu sanatoasa pentru copilul meu si sa pot sa am grija de el, sa pot sa il educ frumos si sa il vad mare si la casa lui”, a declarat, pentru Libertatea, Monica Anghel.

Refuza sa-si taie stomacul

Desi multe vedete au reusit sa scape rapid de surplusul de kilograme ca urmare a unei operatii de micsorare a stomacului, Monica Anghel nu a cochetat cu aceasta idee. „Din punctul meu de vedere, fiecare e liber sa faca ce vrea, nu judec pe nimeni, nu condamn pe nimeni, nu e treaba mea asta, dar in ce ma priveste, nu consider ca e OK sa-mi tai dintr-un organ sanatos doar ca sa slabesc, pentru ca problema nu e stomacul, problema este ca de multe ori mananci din cauza stresului. Mancarea asociata cu stresul e un fel de drog”, e convinsa artista.

O data ce-a slabit, Monica Anghel si-a golit dressingul de hainele care i-au ramas largi, in favoarea celor care ii pun in evidenta silueta. Din tot sifonierul, a pastrat doar doua obiecte vestimentare, si nu din motive sentimentale, ci la recomandarea specialistului.

„Am avut o perioada in care mi se parea ca nu am slabit deloc, desi dadusem deja jos 30 kilograme. Stateam de vorba cu psihologul si mi-a spus sa pun pe mine o pereche de pantaloni de dinainte de a incepe sa slabesc, ca sa vad daca am slabit sau nu. Asa ca am pastrat o pereche de pantaloni si o fusta, iar cand am momente din astea, imi pun pantalonii sau fusta pe mine si zic: «A, ok, da, deci sunt in regula».

Toate hainele vechi le-am dat, pe acestea le-am pastrat si le mai probez din cand in cand, ca sa ma bucur si vizual de rezultatele pe care le-am obtinut”, ne-a explicat interpreta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img