vineri, 29 martie, 2024

Monica Davidescu dezvaluie secretul siluetei sale

Distribuie:

Publicat:

Cand, cum si de ce ai hotarat sa devii vegetariana?
Eram la o mare serbare campeneasa in urma cu 9 ani, si cum imi exercitam meseria, de prezentator, aveam alaturi de echipa de filmare, acces in toate locatiile si chiar si prin spatiile din spate neexpuse privirilor. Ei bine intr-un astfel de spatiu am gasit pe cineva care taia bucati de carne aproape in putrefactie dintr-o jumatate de vitel, le trecea printr-un ,,sos” infect de otet si multe mirodenii ca sa li se piarda mirosul de cadavru si apoi le punea pe gratar, dupa care le vindea celor infometati. Din acel moment am hotarat sa nu mai mananc animale care practic respira acelasi aer ca si mine.

Ce greutati ai intampinat?
Nu e greu sa te lasi de mancat carne. Am devenit vegetariana treptat. Am renuntat la carnea de porc, apoi la cea de pui si vita. Miel nu prea mancam oricum, sau preparate vanatoresti. Asa ca am devenit lacto-vegetariana. Uneori mananc si preparate din peste. Am un respect deosebit pentru cei care pot fi vegan si pot trai in exclusivitate cu legume, fructe si cereale. Am incercat o perioada dar am avut rezultate proaste la unele analize si am reinceput sa manac lactate. Poate nu am fost suficient de bine informata cum sa ma descurc in meniul vegan si cum sa-l diversific. (n.r.: click aici pentru informatii nutritionale despre un stil de viata vegan sanatos) Am ramas vegetariana si nu cred ca voi mai manca ceva ce respira acelasi aer cu mine sau prin venele caruia curge sange cald.

Aurelian (n.r. vedeta Aurelian Temisan, sotul Monicai) este si el vegetarian? Daca nu, cum va descurcati cu gatitul?
Nu, el nu a reusit sa se lase de tot. In casa gatesc in exclusivitate pe regim vegetarian si el e multumit de legume si fructe, dar in deplasari sau in vizite ori restaurante manaca preparate pe baza de carne. Foarte rar, la un eveniment sau o vizita mai pretentioasa indraznesc sa gatesc ceva pe baza de carne, dar atat de rar incat am cam uitat cum se face.

Ce avantaje au aparut in viata ta, ca efecte ale acestui stil de viata?
In primul rand un sistem imunitar mai solid. In plus pastrarea aceleiasi greutati pe care o aveam si in liceu. Si inclin sa cred ca au fost omorate mai putine animale, datorita faptului ca inca unul a incetat pe aceasta planeta sa mai manance carne.

Ai prieteni vegetarieni? Unde iesiti la masa impreuna?
Am cativa prieteni, colegi si cunostiinte care sunt vegetarieni. Nu avem un loc anume, dar interesanta e bucataria libaneza pentru ca ofera foarte multe produse pe baza de legume, gatite in multe si diverse feluri. In plus, la orice restaurant poti gasi o salata buna. Prin partile montane e o adevarata problema – in ceea ce priveste preparatele specific romanesti – pentru ca mai mult decat cartofi prajiti cu salata nu prea ai ce sa comanzi. Toate preparatele sunt pe baza de carne. Ba, mai mult, odata am comandat o ciorba de legume si mi s-a adus o ciorba in care fusese fiarta carne. Mi s-a parut ca e un gust mai aparte dar imi era foarte foame si nu mi-am dat seama decat mai tarziu cand am ajuns la spital – din cauza unei reactii normale de respigere, dupa atatia ani in care nu am mancat carne…

Ce le recomanzi celor interesati de stilul de viata vegetarian?
Le recomand sa incerce macar pentru o perioada. Sa se hraneasca sanatos fara toxine, alegand o alimentatie bazata pe vitamine, minerale, si lactate. Daca vor sa se convinga sa faca analize inainte de a se lasa de carne si la doua luni dupa ce au incetat sa mai manace carne. Vor vedea diferenta. Cel mai sanatos insa este sa se renunte la carne treptat, reducand din cantitatea obisnuita, apoi eliminand-o complet din meniul unei zile…. etc.

sursa:svr.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img