joi, 28 martie, 2024

Motiv de bucurie in sistemul sanitar.Salariile au fost MAJORATE

Distribuie:

Publicat:

Astazi, 26 august, Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind majorarea, de la 1 octombrie, a salariilor din sistemul sanitar. Actul normativ prevede inclusiv majorarea unor sporuri, dar si o serie de facilitati pentru medicii rezidenti. Astfel, salariile se vor majora cu 25%, dar si cuantumul sporurilor pentru conditii de munca, sporul de ture, sporul de noapte, tariful orar pentru orele de garda si celelalte elemente ale sistemului de salarizare cum ar fi salariul brut, solda lunara bruta, salariul brut lunar.

De aceste cresteri va beneficia personalul din unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unitatilor penitenciare, personalul din reteaua de medicina scolara, asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.

De aceste majorari beneficiaza si personalul din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si a serviciilor de expertiza medicale aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii. Totodata, plafonul stabilit pentru salariul lunar brut sau solda lunara bruta lunara in functie de care se acorda bursa de rezidentiat se majoreaza cu 25%, de la 3.100 lei la 3.875 lei. Aceasta modificare va conserva dreptul medicilor rezidenti de a beneficia si dupa majorarea salariala decisa de bursa de rezidentiat in cuantum lunar de 670 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img