vineri, 29 martie, 2024

Motivul pentru care avocatul Daniel Ionascu il apara pe falsul medic italian. „Sa nu se inteleaga cumva ca eu apar pe cineva care nu are drept de libera practica”

Distribuie:

Publicat:

Avocatul Daniel Ionascu a explicat la emisiunea lui Dan Capatos care sunt motivele pentru care a decis sa-l apere pe falsul medic italian Matteo Politi, alias Matthew Mode.

„Sa se respecte drepturile lui si ale oricarui cetatean. Sa se vada cum a ajuns omul acesta sa patrunda in sistem. Este un interes fundamental al meu. Dar pe de alta parte, sa nu se inteleleaga cumva, ca eu apar pe cineva care nu are drept de libera practica. Dar si omul acesta are dreptul sa aiba un avocat.

Nu poate opera cineva fara drept de libera practica in Romania. Nici nu pot sa pun problema asa.

Cum ar fi sa spun ca imi doresc sa opereze unul care n-are drept de libera practica? N-are voie”, a declarat avocatul Daniel Ionascu, la emisiunea Xtra Night Show, de la Antena 1.

Potrivit anchetatorilor, Matteo Politi este acuzat de inselaciune si exercitare fara drept a unei profesii. Chiar daca autoritatile romane au descoperit ca acesta profesa in baza unei diplome obtinute ilegal, Mateo Politti se considera nevinovat.

In fata judecatorilor, care au decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile, italianul a declarat ca nu a stiut ca ar fi avut nevoie si de acordul Colegiului Medicilor pentru a profesa intr-o tara membra a Uniunii Europene (UE).

Acesta chiar s-a laudat cu experienta sa in domeniul medical din alte tari. Tribunalul Bucuresti a judecat, ieri, contestatia lui Matteo Politi la arestul preventiv si a decis ca falsul medic italian sa ramana cu masura impusa de magistratii Judecatoriei Sectorului 1. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img