joi, 28 martie, 2024

Mutare de proportii pe piata auto: Bulgarii isi fac marea intrare. Ce companie straina isi face intrarea in Romania

Distribuie:

Publicat:

O cunoscuta companie straina vrea sa invadeze Bucurestiul pana in vara anului viitor. Dupa ce a incheiat, recent, un parteneriat cu grupul petrolier olandezo – britanic Shell, cel mai mare operator de infrastructura pentru incarcare masini electrice din Bulgaria, isi pregateste intrarea in tara noastra.

Gigantul isi doreste sa controleze principalele drumuri nationale din Peninsula Balcanica. Potrivit b1.ro, platforma Eldrive furnizeaza si masini, autobuze si biciclete electrice spre inchiriere, strategia fiind de a porni in Romania cu o flota de cel putin 20 astfel de masini.

Pe piata de profil din Romania mai sunt compania de energie regenerabila Renovatio, care a incheiat un parteneriat cu Kaufland pentru o retea de statii de incarcare rapida pentru masinile electrice, BMW Group Romania, care a a instalat in parcarea subterana a mallului Baneasa Shopping City doua statii de incarcare pentru automobile electrice, la care accesul este gratuit, EV-Box, liderul european al productiei de statii de alimentare a masinilor electrice, intrat luna trecuta in Romania.

In paralel, este pregatit proiectul regional NEXT-E, realizat in parteneriat cu MOL, E.ON, Nissan si cu finantare europeana, prin care se urmareste amplasarea a 40 de statii de mare putere pana la finalul anului 2020 in Romania.

Si marii constructori de automobile din Germania, BMW, Daimler, VW Group si Ford, au pus bazele unui parteneriat pentru a construi cea mai mare retea, din Europa, de alimentare cu energie electrica de mare putere destinata vehiculelor.

Piata de masini electrice din Romania este in continua crestere. In perioada mai – decembrie 2017, au fost aprobate finantarile, prin programul Rabla Plus, pentru achizitia a 689 de masini electrice si plug in hybrid. Vanzarile de autovehicule ecologice (hibride si electrice 100%) noi au crescut, in primele 11 luni ale anului trecut, cu 125,8% fata de intervalul similar din 2016, pana la 2.356 de unitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img