joi, 18 aprilie, 2024

NATO se va instala in CHISINAU

Distribuie:

Publicat:

Un birou al Aliantei Nord-Atlantice se va deschide in aceasta toamna la Chisinau, in vederea sprijinirii integrarii euroatlantice a Republicii Moldova si realizarea interoperabilitatii armatei de peste Prut cu cea a fortelor aliate, a anuntat joi ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, dupa intalnirea de la sediul ministerului cu omologul sau din Republica Moldova, Anatol Salaru.

Potrivit lui Dusa, ulterior se va infiinta si un batalion mixt romano-moldovean de mentinere a pacii.

Ministrul a precizat ca Romania va avea un reprezentant la acest birou si cinci sau sase specialisti militari-consilieri, ce vor fi detasati la Chisinau pentru a oferi sprijin in adaptarea legislatiei si documentelor militare de planificare si structurare a armatei la standardele NATO si UE.

“Acest birou, unde vor activa specialisti militari din mai multe state, inclusiv din Romania, va avea menirea de a pregati integrarea pe standarde NATO si a activitatii de restructurare a armatei Republicii Moldova in acest sens. Sper ca acest lucru sa se intample foarte repede. Biroul se va deschide si sper ca in septembrie — octombrie sa devina functional si ca noi vom fi un real sprijin al MApN din Republica Moldova in elaborarea acestor documente. (…) Demersurile pe care le facem sunt de a sprijini drumul euroatlantic al Republicii Moldova. (…) Moldova este un stat partener al NATO si e important sa infiintam si un batalion mixt romano-moldovean de mentinere a pacii, care va avea sediul la Iasi”, a declarat ministrul Dusa, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img