joi, 18 aprilie, 2024

Neintelegeri in interiorul PSD. Demiterea lui Florin Iordache a provocat contradictii intre greii partidului

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea a pierdut din influenta pe care o are asupra premierului Sorin Grindeanu, spun surse guvernamentale, citate de Antena3. Un prim exemplu este plecarea lui Florin Iordache din Guvern, lucru sustinut de prim-ministru, dar la care presedintele PSD s-a opus cu indarjire. Potrivit acelorasi surse, Grindeanu ar fi facut presiuni uriase ca ministrul Justitiei sa plece cat mai repede din Executiv.

Neintelegerile dintre premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Florin Iordache, au aparut la scurt timp dupa aprobarea Ordonantei 13. Ca sa elimine presiunea strazii, surse guvernamentale spun ca prim-ministrul i-a cerut lui Iordache sa demisioneze, insa Liviu Dragnea s-ar fi opus.

Citeste si: Dragnea, Grindeanu si liderii PSD, plangeri PENALE impotriva protestatarilor

Florin Iordache a demisionat din functia de ministru al Justitiei. Florin Iordache a explicat joi, intr-o declaratie de presa, ca a decis sa demisioneze la presiunea “opiniei publice”. Senatorul PSD Serban Nicolae a opinat, joi, intr-o interventie telefonica in emisiunea „Esential”, ca demisia nu este o solutie corecta si a confirmat existenta unui „conflict”  intre presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul Sorin Grindeanu, in ceea ce priveste mentinerea lui Florin Iordache la Ministerul Justitiei.

Informatia a fost confirmata de senatorul PSD Serban Nicolae, care a explicat ca nu este vorba de un conflict in adevaratul sens al cuvantului si a recunoscut ca s-a aflat in tabara celor care au cerut ca Iordache sa ramana ministru: „Au existat astfel de discutii, nici nu era vreo noutate sa spun ca exista, pentru ca subiectul a aparut in spatiul public, sa nu credeti ca in PSD ne ferim de subiecte esentiale. Eu am fost unul dintre cei care au insistat ca Florin Iordache sa nu isi dea demisia. Avea foarte multe lucruri de facut. Premierul Sorin Grindeanu a exprimat public deja ca si-a dorit ca ministrul Iordache sa isi dea demisia. Cred ca la acel moment parea o solutie mai buna, dar acum, dupa deciziile CCR, eu cred ca lucrurile se schimbasera si cred ca Florin Iordache merita lasat sa isi continue proiectele la Ministerul Justitiei”.

Citeste si: The Washington Post, ghionturi catre Donald Trump. Romania data ca exemplu pentru administratia prezidentiala

„E prematur sa vorbim despre conflict. Ar insemna ca orice parere divergenta din partid duce la conflict sau rupturi. Este vorba despre o armonizare intre ceea ce doreste PSD si ceea ce poate sa faca premierul Sorin Grindeanu ca sef al echipei guvernamentale”, a mai spus Serban Nicolae.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img