vineri, 19 aprilie, 2024

Nelu Tataru : Cresc cazurile grave, avem o virulenta crescuta …..

Distribuie:

Publicat:

Intr-o interventie la Digi24.ro,  huseanul Nelu Tataru, ajuns Ministrul Sanatatii in Guvernul liberal Orban, a declarat ca autoritatile iau in calcul restrictionarea circulatiei intre anumite localitati in care apar focare de coronavirus. Acesta a afirmat ca monitorizeaza atent ce se intampla pe Valea Prahovei si pe litoral, deoarece acolo se respecta cel mai putin regulile .

Ministrul a declarat ca bilantul de duminica,  arata ca „avem o rata de infectare de 4%, avem o transmitere comunitara accentuata”. „Cresc cazurile grave, avem o virulenta crescuta si sunt afectate grupele de risc. Am vazut si tineri afectati”, a spus Tataru, potrivit Digi24.ro.

Huseanul din fruntea Ministerului de Sanatate a declarat ca in Romania la ora actuala sunt un numar de 4.000 de paturi la ATI, din acestea, 3.000 sunt “complet dotate” . „Nu este o problema ca numar sau ca dotare, dar e o problema ca noi ne gandeam ca tot ce era spital Covid sa-l putem reda ca spital non-Covid”, a explicat ministrul.

In acest sens, el a spus ca trebuie avuta in vedere o raportare diferita, in functie de situatia din fiecare judet.

„Trebuie sa facem o analogie si sa vedem ce inseamna tot turismul de pe Valea Prahovei, apoi tot litoralul. Vine populatie din toata tara si se reintoarce, facand o transmitere comunitara in localitatile lor. Acolo se respecta cel mai putin regulile si atunci reevaluarea, ca si controale la agentii economici, reevaluarea la judetele de unde au venit acesti conationali. In urmatoarele doua-trei zile vom vedea judetele care au cresteri”, a subliniat Nelu Tataru.

Totodata, acesta a tras un semnal de alarma catre operatorii economici pe care ii someaza sa respecte regulile care au fost stabilite in sensul stoparii raspandirii noului coronavirus. Iar daca acestia nu se vor conforma, se vor lua masuri .

„Nu este intentia noastra sa ne transformam in stat politienesc, relaxarea a fost insusita, si-a dat acordul tot ce a insemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, sa le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toti. Ar fi trebuit sa nu ajungem aici”, a spus Tataru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img