joi, 25 aprilie, 2024

Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Cele 5 alimente românești care pot preveni atacul vascular cerebral

Distribuie:

Publicat:

Care sunt alimentele pe care medicul Vlad Ciurea ni le recomandă să le mâncâm pentru un creier sănătos. Unele previn AVC-ul sau boli precum Alzheimer, demența.

„Avem alimente românești foarte, foarte sănătoase, trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici”, subliniază prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director medical la Spitalul Clinic SANADOR.

Întrebat care sunt alimentele românești cele mai sănătoase, medicul a enumerat nucile, afinele, ceapa, usturoiul și multe altele pe care le veți găsi în declarația sa.

„Nucile fac bine creierului.

Pe locul doi afinele, toate fructele de pădure, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, toate legumele. După care apă multă, multă apă cât mai alcalină, aerul cât mai curat, carnea de pește slab, dar şi carnea slabă de curcan. Toate aceste alimente ne păstrează creierul sănătos”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Nucile

Nucile sunt un aliment foarte popular, sunt gustoase, convenabile și pot fi savurate în toate tipurile de diete. În ciuda faptului că sunt bogate în grăsimi, acestea au o serie de beneficii impresionante pentru sănătate și greutate.

Conitnuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img