joi, 18 aprilie, 2024

Nevralgia occipitală sau durerea de ceafă: Cum se manifestă și când trebuie să mergi la doctor

Distribuie:

Publicat:

Nevralgia occipitală este o afecțiune în care nervii care pornesc din capătul superior al coloanei vertebrale și străbat scalpul, numiți nervi occipitali, sunt inflamați sau lezați. S-ar putea să simți durere în spatele capului sau la nivelul cefei.

Nevralgia occipitală poate fi confundată cu o migrenă sau alte tipuri de dureri de cap, deoarece simptomele pot fi asemănătoare. Tratamentele pentru aceste afecțiuni sunt, însă, foarte diferite, așa că este important să îți consulți medicul pentru un diagnostic corect.

Simptome nevralgia occipitală

Simptomul principal al nevralgiei occipitale este durerea bruscă, severă, pe care mulți pacienți o asociază cu migrenele.

Iritarea unuia dintre acești nervi oriunde de-a lungul cursului său poate provoca o durere fulgerătoare, intensă, înjunghiată și ascuțită sau furnicături foarte asemănătoare cu cea a nevralgiei de trigemen, doar cu simptome pe o parte a scalpului, potrivit doc.ro.

În nevralgia occipitală, episoadele de durere intensă pot dura doar câteva minute sau secunde, dar sensibilitatea în jurul nervilor poate persista după aceea.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img