marți, 23 aprilie, 2024

Nicusor Dan: USR s-a nascut din nevoia societatii de a avea partide competente si necorupte

Distribuie:

Publicat:

Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat intr-o conferinta de presa, vineri, la Suceava, ca partidul pe care il coordoneaza s-a nascut din nevoia societatii de a avea partide competente si necorupte, in conditiile in care increderea in vechile partide, ”corupte si incompetente”, a ajuns la 10%. scrie agerpres.ro

 ”USR s-a nascut dintr-o nevoie pe care societatea noastra o are. Toate sondajele spun ca gradul de incredere in partidele politice vechi e undeva la 10%, ceea ce inseamna ca oamenii sunt constienti ca problemele din societate, de la saracie la nefunctionarea sistemului sanitar, nefunctionarea sistemului de educatie, provin din coruptie si incompetenta si ca coruptia si incompetenta provin dintr-o clasa politica care a guvernat, intr-un fel sau altul, in ultimii 27 de ani”, a spus Nicusor Dan.

El a precizat ca USR are 50 de filiale in toate municipiile resedinta de judet, dar si in alte localitati, infiintate de ”oameni entuziasti, cu spirit de echipa” pentru a ajuta societatea, si nu pentru interes personal.

”USR e formata din oameni care nu au mai facut politica si care au o meserie in spate. Sunt oameni care au intrat sa ajute societatea, si nu ca sa prospere ei sau sa progreseze social. Avem un program de absolut bun simt”, a mai spus presedintele USR.

Potrivit lui Nicusor Dan, USR doreste sa elimine privilegiile parlamentarilor, imunitatea extinsa, dar si modificarea legii achizitiilor publice, depolitizarea din invatamant si cresterea alocarii bugetare de la 3,2 la 6% din PIB. Totodata, doreste o crestere a alocarii bugetare pentru sanatate de la 4 la 6% din PIB si un management privat al spitalelor.

Nicusor Dan a subliniat ca este exclusa orice ”asociere” cu PSD, dar USR ”nu va face alianta cu niciunul dintre partidele care il sustin pe Ciolos”.

”Vom negocia exclusiv cu prim-ministrul. Vom negocia pe program, astfel incat elementele din programul nostru sa fie in programul de guvernare, cu termene de realizare. Nu vom solicita ministri sau secretari de stat. Vom lasa prim-ministrului aceasta alegere. Vom avea doar un cuvant de spus asupra ministrilor pe care-i propun atat prim-ministrul, cat si celelalte partide. Nu vrem sa avem persoane controversate intr-un guvern pe care noi sa-l sustinem in Parlament. Daca prim-ministrul considera ca pe un anumit domeniu persoana cea mai competenta e in USR si persoana respectiva doreste, evident ca are acceptul nostru sa fie in Guvern”, a adaugat Nicusor Dan.

sursa:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img