joi, 25 aprilie, 2024

”Noaptea Muzeelor. La Vaslui…povestea continuă!”

Distribuie:

Publicat:

Sâmbătă, 12 iunie, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui, vă invită la „Noaptea Muzeelor”, ediția a XVII-a.

Activitățile evenimentului se vor desfășura pe esplanada din fața muzeului și în interiorul instituției, în intervalul orar 17:00-24:00.

În program sunt prevăzute momente dedicate tuturor categoriilor de public: vizitarea expoziției de bază, spectacole, expoziții temporare, joc, tombolă și premii.

Manifestarea va debuta la ora 17:00 cu un spectacol oferit de Asociația „DUO ART”. Melomanii vor avea parte de un real răsfăț. Vor performa interpreți vocali și instrumentali, iar din repertoriu nu lipsesc muzica ușoară și clasică, folk-ul, rock-ul și muzica jazz.

Pe lista invitaților apar nume iubite de publicul vasluian: va urca pe scenă finalistul emisiunii ROMÂNII AU TALENT, Rareș Trufea, iar Hands of Angels va susține un adevărat concert rock. Spectacolul se va încheia pe acorduri de jazz.

Surpriza serii, SORIN ZLAT BAND, va cânta începând cu ora 21:10.

Iubitorii de artă plastică și pasionații de medalistică sunt așteptați la vernisajul a două expoziții:

– „Colecția de Artă dr. Constantin Teodorescu”, în sala „Arta”

– „Eternitatea în luciul metalului. Istorie și cultură în medalistică”, în sala „Multimedia”.

Anul acesta, porțile muzeului vor fi deschise publicului larg, care va putea vizita expoziția permanentă.

Accesul vizitatorilor în incintă se va efectua controlat și gradual, pe măsură ce persoanele care au terminat parcurgerea traseului de vizitare părăsesc muzeul.

Va fi lansată o provocare pentru vasluienii cu spirit de observație. Concursul „Detectiv peste timpul istoric” presupune identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziția de bază, amplasat la o altă secție decât cea de care aparține.

Câștigătorul va fi premiat prin tragere la sorți.

O tombolă inedită – „Un suvenir cât o enciclopedie” – este dedicată tuturor celor care vor achiziționa un suvenir pus în vânzare cu această ocazie. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți.

Participarea la activitățile organizate în cadrul acestei manifestări este GRATUITĂ, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img