vineri, 29 martie, 2024

Noi demisii in Guvern pentru alegerile parlamentare

Distribuie:

Publicat:

Cristian Ghinea si-a anuntat miercuri demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene pentru a candida pe lista USR la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Alti doi secretari de stat si-au anuntat optiunea pentru politica si demisioneaza din cabinetul tehnocrat.

“Ultima mea sedinta ca membru in Guvernul Ciolos 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind inapoi, dar nu au trecut nici sase luni de ministeriat, nici un an de cand am mers la Cancelarie. A fost intens. Si a fost o onoare! De azi incepe altceva”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a decis sa accepte oferta USR de a candida pe listele acestui partid pentru alegerile parlamentare, au declarat marti seara pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

USR isi va anunta candidatii miercuri la ora 15, la ora 10 fiind programata sedinta saptamanala de Guvern. Premierul Dacian Ciolos va trebui sa desemneze un inlocuitor la sefia ministerului Fondurilor Europene.

Secretari de stat interesati de politica

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Ciprian Necula, a anuntat miercuri ca va demisiona din guvern pentru a candida pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, in timp ce, potrivit unor surse, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Mosteanu, va candida la USR.

”Da, candidez! Nu mi-am imaginat ca as putea sa sustin acest lucru in urma cu un an. Am fost pentru un an si jumatate secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, desemnat de Victor Ponta”, a scris pe contul sau de Facebook secretarul de stat din Ministerul Muncii, Ciprian Necula. El a adaugat ca, ”firesc”, va demisiona din Executiv.

”Am ales PSD pentru ca eu sunt de stanga. Consider ca problemele rezultate din inegalitati sociale si economice pot fi rezolvate doar printr-o abordare de stanga, care sa asigure sanse si acces echitabil la resurse”, a mai scris Necula.

Ionut Mosteanu
, un alt secretar de stat, de la Ministerul Transporturilor, a ales sa candideze pentru un mandat de deputat din partea USR.

Manuel Costescu, fost secretar de stat in Ministerul Economiei a plecat din functie pentru deschide lista de candidati ai Uniunii Salvati Romania pentru diaspora la Camera Deputatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img