vineri, 29 martie, 2024

Noi descoperiri: Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe de 5 ori mai mult decat se credea

Distribuie:

Publicat:

Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe doua saptamani. Nava de croaziera Diamond Princess a avut urme de coronavirus chiar si la 17 zile după ce a fost golită.

Urmele coronavirusului au rămas în interiorul cabinelor Diamond Princess pentru mai mult de două săptămâni după ce nava de croazieră a fost vacantată, potrivit unui raport publicat luni de centrele americane pentru controlul bolilor.

Cercetătorii care au studiat nava, care a fost oprita în Japonia, în 5 februarie, și a fost plasată sub carantină mai mult de două săptămâni după ce mai mulți pasageri și echipajul au contractat COVID-19, au stabilit că mai există urme de ARN SARS-CoV-2 în cabine. 17 zile după ce 3.711 pasageri și echipaj au fost evacuați.

Cabinele nu au fost încă igienizate în acel moment, iar cercetătorii CDC au spus că este prea devreme pentru a trage concluzii.

„Deși [aceste] date nu pot fi utilizate pentru a determina dacă transmisia a avut loc de pe suprafețe contaminate, studiul suplimentar al transmiterii fomite a navelor de croazieră SARS-CoV-2 este justificat”, se arată în raport.

Coronavirusul supravieţuieşte pe suprafeţe doua saptamani

În februarie, la începutului izbucnirii epidemiei, nava Diamant a reprezentat cel mai mare grup de cazuri de coronavirus din afara Chinei continentale, deoarece 712 de persoane care se aflau la bordul navei au contractat virusul.

Cercetătorii au descoperit că 46% dintre pasagerii și membrii echipajului infectați erau asimptomatici la momentul testării. Raportul a adăugat că aproximativ 18% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciodată simptome.

„O proporție ridicată de infecții asimptomatice ar putea explica parțial rata mare de infectare în rândul pasagerilor și echipajului navei de croazieră”, se arată în raport.

Peste 100 de pasageri americani au avut rezultate pozitive și toți, în afară de 11, au fost repatriați în America, potrivit CDC. Raportul spune că americanii care sunt încă în Japonia sunt spitalizați, șapte dintre ei fiind în stare gravă.

CDC a citat mai mulți factori care au facilitat răspândirea dramatică, inclusiv amestecarea pasagerilor din mai multe regiuni ale globului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img