miercuri, 24 aprilie, 2024

Noi taxe pentru romani. Guvernul a facut anuntul

Distribuie:

Publicat:

Reciclarea ii va costa scump pe romani. Incepand cu luna aprilie, pentru orice produs ambalat in sticla vom plati cu 50 de bani mai mult. Exista posibilitatea recuperarii banilor doar daca recipientele vor fi returnate la magazin. Cu alte cuvinte, romanii vor plati taxe noi.  

Din luna aprilie, pentru orice produs ambalat in sticla vom plati cu 50 de bani mai mult. Cu toate acestea, banii vor putea fi recuperati prin returnarea recipientelor la magazin. Ministerul Mediului propune modificarea legii deseurilor, in conditiile in care Romania recicleaza doar 5% anual. Dintre toate tipurile de ambalaje, sticla se recicleaza cel mai greu.

Regimul comunist propovaduia regula celor 3R – recuperare, reconditionare, refolosire. Soimii patriei, pionierii si UTC-istii erau obligati sa stranga materiale reciclabile. Aveau chiar o norma obligatorie. Reciclarea, fie ca era mai mult o acoperire pentru ideologia comunista, a functionat. S-a importat mult mai putina materie prima decat inainte de implementarea programului.

Clientii vor putea fi despagubiti prin mai multe metode.

„Iti vor da un bon valoric pentru retur, sau cu acest bon poti sa mergi la informatii sa-ti recuperezi banii sau vor trebui sa existe, fiscal vorbind, niste masuri prin care sa-ti pot extrage aceasta suma prin casa si sa-ti returnez banii pentru fiecare deseu adus la magazin.”, a declarat Andrei Cosuleanu, membru al Act for tomorrow.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img