sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Norvegia a decis sa extinda pana la 13 aprilie masurile restrictive

Distribuie:

Publicat:

Norvegia a decis marţi să extindă până la 13 aprilie măsurile restrictive introduse pentru a limita răspândirea epidemiei COVID-19 şi care urmau să se încheie pe 26 martie, transmit Reuters şi thelocal.no.

''Măsurile pe care le-am impus par să încetinească transmiterea virusului, dar avem nevoie de mai mult timp pentru a vedea ce efect au ele. Acest lucru înseamnă săptămâni în plus de restricţii dure asupra vieţilor noastre. Vreau să mulţumesc fiecărei persoane care a urmat sfaturile autorităţilor şi, ca toată lumea, aştept cu nerăbdare revenirea la viaţa obişnuită'', a declarat şefa guvernului norvegian Erna Solberg într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.ro.

La 12 martie, executivul de la Oslo a anunţat, pentru două săptămâni, ''cele mai dure măsuri pe timp de pace luate vreodată'' pentru a reduce propagarea noului coronavirus.

Astfel, sunt interzise adunările în grupuri mai mari de cinci persoane şi rămân închise toate grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile.

Evenimentele culturale şi sportive, activitatea saloanelor de frizerie şi cosmetică, sălile de fitness şi piscinele sunt închise.

Restaurantele în regim de bufet sunt interzise. Alte restaurante, baruri şi cafenelele trebuie să le asigure clienţilor o distanţă de cel puţin un metru între ei.

De la introducerea măsurilor de izolare până marţi seară, în Norvegia au fost confirmate 2.566 de infectare cu SARS-CoV-2, iar 12 cazuri au fost fatale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img