vineri, 29 martie, 2024

Noua generatie Honda Civic Type R isi face aparitia la Geneva

Distribuie:

Publicat:

A cincea generatie Honda Civic Type R, in versiune de serie, este gata sa-si faca aparitia in fata publicului larg, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva (9-19 martie). Masina are motor de 2 litri pe benzina, turbo, si va dezvolta peste 300 Cai Putere. Generatia a patra a Civic Type R paraseste scena dupa mai putin de 3 ani de productie.

Noua Honda Civic Type R va fi produsa in exclusiv in Swindon, Marea Britanie, si exportata de acolo in toata lumea, inclusiv Japonia (piata de casa a Honda) si SUA. In ceea ce priveste prezenta in America de Nord, va fi pentru prima data cand o masina Honda cu eticheta Type R va fi comercializata acolo, a anuntat producatorul auto japonez.

Honda nu a dat prea multe detalii despre noul Civic Type R, dar acesta preia motorul generatiei a patra (2.0 VTEC TURBO). Pe generatia care va iesi din productie pana in vara lui 2017 motorul dezvolta 310 CP.

De data aceasta Honda are o alta abordare cu privire la Civic Type R. In trecut aceasta varianta de inalta performata a inceput sa fie comercializata la cativa ani distanta fata de modelul Civic obisnuit. Acum Honda Civic Type R incepe sa fie livrata clientilor in acelasi an cu variantele mai putin puternice ale modelului compact japonez.

Versiunea in forma de concept gata de productie a fost dezvaluita in toamna lui 2016 la Salonul Auto de la Paris (foto), iar la Salonul Auto de la Geneva masina vine in versiunea de serie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img