marți, 23 aprilie, 2024

Noul an școlar va găsi clădirea Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad cu un acoperiș înlocuit în întregime

Distribuie:

Publicat:

În acest moment se fac ultimele lucrări de schimbare a acoperișului corpului G, cel care găzduiește temporar Grădinița nr. 8, a cărei clădire inițială se află momentan în plin proces de extindere, printr-un proiect cu fonduri europene.

Banii pentru acoperișul corpului G au fost alocați integral de la bugetul local, valoarea fiind de 314.000 de lei.

”Din păcate, până acum nu a existat nicio axă de finanțare europeană pentru reabilitarea monumentelor istorice în care funcționează licee. O finanțare europeană ne-ar fi dat posibilitatea să reparăm tot odată, așa cum procedăm la Școala Profesională. În consecință, a trebuit să ne descurcăm cu bani de la bugetul local, așa că suntem nevoiți să intervenim «pe bucățele». Liceul «Eminescu» era o prioritate, pentru că, efectiv, ploua în clădire.

Pereții și tavanele se degradau tot mai mult, așa că am preferat să facem un efort financiar pentru înlocuirea totală a acoperișului, decât să dăm bani pentru reparații repetate, care ar fi înlăturat efectul, nu și cauza”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În ultimii patru ani, Liceul ”Eminescu” a beneficiat de la bugetul local de fonduri în valoare de aproape 1,9 milioane lei (înlocuire acoperiș la toate corpurile, alei și trotuare, împrejmuire cu gard, geamuri termopan, dotare cantină, achiziții etc.). În plus, în acest an, Bârladul a suportat și uriașa factură la încălzire a acestei unități, în valoare de 311.000 de lei.

”A fost o situație care a mirat o țară întreagă. Încălzirea Liceului «Eminescu» este o mare problemă pe care municipalitatea nu mai are cum să o rezolve în iarna care vine, dacă această situație exagerată se repetă. Corpul didactic trebuie să accepte un orar în două schimburi, ceea ce va reduce semnificativ consumul de gaz”, a mai precizat primarul Dumitru Boroș.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img