vineri, 26 aprilie, 2024

Noul cod fiscal prevede modificari favorabile sportului

Distribuie:

Publicat:

Potrivit agerpres.ro,noul Cod fiscal, aprobat de cele doua camere ale parlamentului si trimis la promulgare, prevede si modificari benefice sportului, intre care reducerea cotei de TVA la 5 la suta pentru accesul la evenimentele sportive, precum si marirea plafonului pentru acordarea de sponsorizari, de la 0,3 la 0,5 % din cifra de afaceri potrivit Ministerului Tineretului si Sportului.

 Reducerea de TVA este cuprinsa in articolul 291 alin (3), constituind o exceptie de la cota standard pentru biletele la evenimentele sportive, fiind o armonizare a prevederile legale nationale cu Directiva 2006/112/CE, referinta principala pentru modificarea amintita, actul normativ european permitand expres derogarea.

Pe langa cresterea plafonului de sponsorizare, care permite o sursa de finantare privata mai importanta (prevedere cuprinsa in art 25), se statueaza neimpozitarea primelor acordate sportivilor pentru indeplinirea unor obiective de performanta si la cluburile sportive. Concret, se extinde sfera de aplicare a acestei facilitati si la primele sau indemnizatiile acordate sportivilor sau staff-ului tehnic pentru obtinerea calificarii si participarii la competitii intercluburi oficiale europene sau mondiale, ce urmeaza sa fie scutite de impozit.

De asemenea, s-a efectuat o modificare benefica in ce priveste cotele procentuale ale asigurarilor sociale, atat cele platite de angajator, cat si cele platite de angajat, prevazandu-se plafonarea acestora de la un anumit nivel.

sursa:AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img