vineri, 19 aprilie, 2024

Întâlnire cu oamenii de afaceri la Consiliul Județean Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Județean Vaslui a găzduit o întâlnire a oamenilor de afaceri cu parlamentarii și reprezentanții administrației publice locale.

Dezbaterea, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a adus în prim plan o serie de probleme cu care se confruntă mediul de afaceri vasluian.

Oamenii de afaceri au vorbit despre lipsa forței de muncă, dar și despre faptul că organizarea învățământului profesional în forma actuală nu aduce beneficii agenților economici din județ.

De asemenea, furnizorul de gaze a precizat că una dintre dificultățile a anului este legată de creșterea accelerată și extrem de accentuată a prețurilor de achiziție, situație care se observă și în facturile de la consumatori.

Producătorii de carne de pasăre au cerut o standardizare a etichetării produselor, în condițiile în care există o multitudine de etichetări și prezentări, care exced normelor de etichetare din prezent.

De asemenea, aceștia s-au plâns de plățile întârziate ale retailerilor, solicitând o reglementare legislativă în acest sens, pentru încasarea facturilor mult mai rapid.

S-a luat în discuție și problema infrastructurii rutiere, oamenii de afaceri solicitându-le parlamentarilor să includă și județul Vaslui pe harta viitoarelor autostrăzi din România.

S-a vehiculat și ideea înființării unor aerodromuri, care să faciliteze schimburile comerciale, dar și atragerea unor investiții străine.

”Mă bucur că ne-am putut întâlni în acest cadru și îmi face plăcere să stau de vorbă cu dumneavoastră și să vă ascult problemele cu care vă confruntați, fiindcă împreună putem găsi soluții și cadrul legislativ adecvat pentru rezolvarea lor. Ar trebui să avem periodic asemenea întâlniri, pentru a dezbate temele propuse de reprezentanții mediului de afaceri și pentru a putea, astfel, să-i sprijinim cât mai bine în dezvoltarea afacerilor pe care le conduc”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img