joi, 28 martie, 2024

NU există cvorum la BPR. George Simion, ieșire furtunoasă: ‘E dreptul nostru să depunem moțiunea’

Distribuie:

Publicat:

George Simion, lider AUR, a declarat marți, că este dreptul lor constituțional să depună moțiunea de cenzură.  El a spus că AUR nu dorește să intre la guvernare, însă vrea un guvern de specialiști sau alegeri anticipate.

„Avem acțiunea pe care am depus-o vineri. Este dreptul nostru constituțional să-l dăm jos pe dl Cîțu sau măcar să se supună la vot. În momentul acesta, se anulează Constituția, se anulează democrația și nu mai avem voie să ne luptăm pentru un drept democratic, de a depune moțiune de cenzură. (…) Toți parlamentarii AUR sunt aici, mergem până la capăt”, a spus George Simion.

„Niciun parlamentar AUR nu s-a răzgândit. Vrem ca acest guvern să cadă în integralitate. PSD nu mai are motive, miniștrii USR au plecat, e timpul ca și ceilalți să plece”, a adăugat el.

Ulterior, el a anunțat că nu există cvorum. Au lipsit PSD și PNL în integralitate, cu excepția lui Ludovic Orban, potrivit lui Simion.

”Doar 9 din cei 26 de membri ai Birourile permanente Reunite, cinci de la camera deputaților și patru de la Senat. A lipsit PSD și PNL în integralitate, mai puțin domnul Orban. Ceilalți țin cu domnul Cîțu și încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Nu este posibil așa ceva, deja a patra ședință în care domnii de la PSD lipsesc. În momentul ăsta se va trimite moțiunea mai departe către Guvern și se va întruni plenul Parlamentului pentru a se vota moțiunea”, a declarat Simion.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img