vineri, 19 aprilie, 2024

Nu ii pasa! Klaus Iohannis lipseste nemotivat de la sedinta solemna din Parlament! Astazi se implinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni, marti, intr-o sedinta solemna dedicata implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, in care va fi adoptata o "Declaratie solemna pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Tara Mama, Romania, la 27 martie 1918”. La sedinta nu va lua parte si presedintele Klaus Iohannis, anuntandu-si participarea doar premierul Viorica Dancila. Lipsa lui Klaus Iohannis de la aceasta sedinta este nemotivata si reflecta inca odata, daca mai era nevoie, grija presedintelui pentru Romania. Probabil, Klaus Iohannis ar fi fost primul care si-ar fi anuntat prezenta daca Parlamentul ar fi organizat vreo competitie de sky.

Sedinta solemna este programata de la ora 10:00, iar la aceasta si-a anuntat participarea premierul Viorica Dancila, in timp ce presedintele Klaus Iohannis nu va fi prezent.

La sedinta solemna a Parlamentului va participa si Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, care ar urma sa sustina un discurs. De asemenea, vor adresa alocutiuni presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, si reprezentantii grupurilor parlamentare.

De asemenea, la sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului va lua parte si o delegatie a Republicii Moldova, condusa de catre Andrian Candu. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anuntat luni ca liberalii, desi sunt unionisti, nu vor face parte din delegatia Republicii Moldova pe motiv ca aceasta este condusa de Andrian Candu, care a refuzat in ultimele saptamani sa supuna votului mai multe initiative liberale, inclusiv adoptarea unei declaratii de unire. 

In cadrul sedintei solemne a Parlamentului va fi dezbatuta si adoptata o „Declaratie solemna pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Tara Mama, Romania, la 27 martie 1918”, prin care „se va reflecta unitatea poporului si a limbii romane, rolul avut de inaintasii politici si drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astazi, precum si dorinta comuna de a continua procesul de modernizare si integrare institutionala in UE”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img