vineri, 29 martie, 2024

Nu lasa tusea uscata sa te chinuie: Remediile naturale care calmeaza iritatia gatului si linistesc tusea

Distribuie:

Publicat:

Mierea, ceaiul din rădăcină de lemn–dulce şi siropul de ghimbir sunt câteva dintre remediile naturale care te pot ajuta să scapi de tusea seacă, iritativă, care îţi afectează calitatea vieţii. Profită din plin de efectul emolient şi de rolul antiinflamator al acestor remedii!

Mierea

Are proprietăţi nutritive şi antioxidante care ajută la refacerea organismului şi, de asemenea, efecte anitiinflamatoare şi antibacteriene care contribuie la atenuarea inflamaţiei prezente la nivelul mucoaselor tractului respirator. Mai mult, este un emolient natural. Din acest motiv, nu ezita ca în timpul acceselor de tuse iritativă să foloseşti mierea ca remediu. Ia câte 1 linguriţă de miere naturală de fiecare dată când simţi că uscăciunea gâtului se accentuează şi vei observa că aşa previi o parte din episoadele de tuse. Consumată constant, mierea calmează senzaţia de disconfort de la nivelul gâtului şi ajută la atenuarea inflamaţei, prin urmare, ajută şi la dispariţia tusei, potrivit clicksanatate.ro.

Ai grijă să foloseşti miere achiziţionată dintr-un magazin specializat, sau dintr-o sursă sigură, astfel încât să beneficiezi pe deplin de avanajele oferite de acest remediu.

Ceai din rădăcină de lemn-dulce

Se foloseşte încă din Antichitate pentru calmarea durerilor de gât şi descongestionarea căilor respiratorii. Este expectorant, emolient, cicatrizant, antispastic, antiinflamator, analgezic, bacteriostatic şi imunostimulent. De aceea, lemnul-dulce este considerat un adjuvant eficient în gestionarea bolilor sistemului respirator precum bronşitele şi laringitele, dacă este administrat intern, sub formă de infuzie.

Cumpără produsul pentru infuzat din magazinele specializate şi realizează preparatul conform prospectului, sau urmând paşii următori: pune 2 linguriţe de pulbere de lemn-dulce într-o cană de 250 de ml. Toarnă peste pulberea respectivă apă clocotită, lasă 15 minute la temperatura camerei, apoi strecoară şi bea infuzia pe stomacul gol. Se administrează câte 1 cană, înainte de masă cu 30 de minute, de 3 ori pe zi.

Gargara cu apă şi sare de mare

Descongestionant util în cazul inflamaţiilor de la nivelul aparatului respirator precum cele apărute în rinite este şi apa de mare. De aceea, este o idee bună să o folseşti sub formă de gargară ca adjuvant în tratarea tusei, care apare pe fondul iritaţiei de la nivelul mucoasei gâtului.

Prepari soluţia pentru gargară din sare de mare şi apă, astfel: adaugi 1 linguriţă de sare de mare la 200 g de apă călduţă. Poţi amesteca pentru a grăbi dizolvarea. Când sarea s-a diluat în apă, soluţia este pregătită pentru gargară. Se foloseşte de 3 ori de zi, după mese şi vei observa ameliorarea iritaţiei de la nivelul gâtului şi, implicit, atenuarea tusei.

Infuzie din cimbru

Graţie proprietăţilor antiseptice, antispastice şi expectorante, cimbrul ajută la calmarea tusei şi la relaxarea musculaturii. În plus, are şi proprietăţi antimicrobiene şi conţine antioxidanţi care susţin organismul în lupta cu bolile. Pentru a calma tusea, prepară o infuzie simplă din 2 linguri de cimbru uscat peste care pui 1 cană de apă fierbinte. Lasă preparatul la infuzat până când frunzele de cimbru se depun pe fundul cănii. Apoi, filtrează lichidul şi bea infuzia obţinută, de 3 ori pe zi, după mesele principale.Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img