sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Nu reuşeşti să slăbeşti. De vină să fie metabolismul?

Distribuie:

Publicat:

Oricât ai încerca, nu poţi scăpa de cele câteva kilograme în plus? Este posibil să ai un metabolism „leneş”. Îţi spunem ce te poate ajuta în această situaţie!

Metabolismul înglobează toate reacţiile chimice din corpul nostru, care ne menţin în viaţă şi funcţionali. În viziunea celor mai mulţi dintre noi, metabolismul este strâns legat de numărul de calorii pe care-l ardem. Cu cât avem un metabolism mai rapid, cu atât slăbim mai uşor şi mai repede, suntem mai plini de energie şi ne simţim mai bine. Aşadar cum facem ca să creştem metabolismul?

Unii oameni sunt fericiţii moştenitori ai unui metabolism rapid, care-i fac să se menţină la o greutate optimă decenii întregi. Alt lucru necinstit pentru femei e că bărbaţii ard mai multe calorii decât ele chiar şi atunci când se odihnesc, nu numai când fac sport. Însă, pentru cei mai mulţi dintre noi, bărbat sau femeie, metabolismul încetineşte după ce trecem de 40 de ani. Şi, dacă nu ne putem modifica vârsta, sexul sau genele moştenite, există, totuşi, alte lucruri pe care le putem schimba pentru a ne îmbunătăţi metabolismul şi-a pierde mai uşor şi mai repede din surplusul inestetic de greutate. 

Dezvoltă-ţi masa musculară

Corpul nostru pierde calorii constant, chiar şi când suntem în repaus, însă viteza cu care face asta este mult crescută în cazul celor care au o masă musculară mai dezvoltată. Fiecare jumătate de kilogram de muşchi consumă în jur de 6 calorii doar pentru a exista, în timp ce fiecare jumătate de kilogram de grăsime arde doar 2 calorii pe zi. Şi-atunci cum facem rost de mai mulţi muşchi? Chit că faci exerciţii aerobice sau ridici greutăţi, trebuie să intensifici efortul. Aleargă în loc să te plimbi, ridică greutăţi în loc să faci yoga sau pilates. În ceea ce priveşte statul la birou, pe scaun sau în pat, nu degeaba sedentarismul a fost comparat, ca efecte negative, cu fumatul. Chiar şi nu numai statul în picioare, într-o după-amiază, la birou, în loc să te lăfăi pe scaun, te poate ajuta să scapi de 174 de calorii în plus. 

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img