vineri, 26 aprilie, 2024

Nuclearelectrica SA şi Nova Power & Gas SRL au lansat RoPower Nuclear SA, compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România

Distribuie:

Publicat:

Nuclearelectrica SA şi Nova Power & Gas SRL au lansat marţi RoPower Nuclear SA, compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România, pe locul fostei centrale electrice pe cărbune din Doiceşti, judeţul Dâmboviţa, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Noua companie de proiect RoPower Nuclear SA va genera peste 200 de locuri de muncă permanente în centrala electrică, 1.500 de locuri de muncă în construcţii, 2.300 de locuri de muncă în producţie şi va ajuta România să evite peste 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an, aducând, în acelaşi timp, şi alte numeroase beneficii socio-economice comunităţii locale. Pentru început, compania de proiect RoPower Nuclear SA va avea sediul în Doiceşti, în urma angajamentului de a contribui la dezvoltarea comunităţii locale, potrivit Agerpres.

Jose W. Fernandez, Subsecretarul pentru Dezvoltare Economică, Energie şi Mediu al Statelor Unite ale Americii, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi ministrul Energiei din România, Virgil Popescu, au asistat la ceremonia de semnare a Declaraţiei Acţionarilor, la Ministerul Energiei, în România.

"Salut şi sprijin noii paşi pentru implementarea în România a primei centrale SMR din Europa, realizată acum prin lansarea companiei de proiect RoPower Nuclear şi semnarea declaraţiei acţionarilor de către cele două companii, Nuclearelectrica & Nova Power & Gas. Proiectul este un exemplu al relaţiilor de succes dintre România şi SUA în domeniul energiei nucleare, care aduc numeroase beneficii, în special, stabilitate economică şi securitate energetică. De asemenea, reiterez faptul că Guvernul României sprijină acest proiect important, care va contribui la consolidarea securităţii energetice şi a independenţei energetice pentru ţara noastră şi pentru ţările vecine", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Continaurea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img