joi, 28 martie, 2024

Nucleoplastia: te scapa de hernia de disc in 20 de minute

Distribuie:

Publicat:

Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat si scaderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fara ca pacientul sa sufere vreo incizie. Aceasta noua tehnica a fost folosita pana acum in lume de peste 5 milioane de ori si a dat, la cazurile care au avut o indicatie operatorie corecta, rezultate bune si foarte bune in 85% din cazuri.

Procedeul consta in “plasarea precisa a canulei (acului) in discul intervertebral. Aceasta manopera se face sub control strict radiologic. Prin aceasta canula se introduce o sonda speciala care prin plastificarea nucleului pulpos (coblatiune si coagulare) reduce presiunea din discul intervertebral, eliberand nervii de sub apasare si reducand sau inlaturand durerile.”

Nucleoplastia nu necesita anestezie generala, ci locala si este recomandata persoanelor cu hernie de disc usoara, acele cazuri la care tratamentul medicamentos sau fizioterapia nu-si mai fac efectul si ca urmare au dureri mari dar nu au nevoie de o interventie chirurgicala complicata.

Foarte importanta este varsta pacientilor care aleg aceasta metoda. La cei care au peste 60 de ani, o astfel de interventie nu este recomandata deoarece „discul vertebral nu mai este elastic, iar interiorul acestuia este uscat. in schimb, lor li se pot face infiltratii cu alcool si ozon pentru diminuarea durerilor”

Hernia de disc este incadrata in categoria afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale si se manifesta la nivelul discurilor aflate intre vetrebrele coloanei. in prezent, este una dintre cele mai serioase boli de natura neurologica afectand un numar din ce in ce mai mare de oameni, in unele cazuri prezentand o crestere a intensitatii suferintei produse.

sursa: saptamanamedicala.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img