vineri, 19 aprilie, 2024

Numarul drogatilor aproape ca s-a DUBLAT in Romania, dar statul pune bete in roate ONG-urilor antidrog! Avertismentul unui ONG: ‘Cat ar trebui sa fie consumul?’

Distribuie:

Publicat:

 

Presedintele Federației Neguvernamentale Antidrog, Lazăr Gigel, susține că statul român a lucrat împotriva ONG-urilor antidrog prin proceduri inutile, stufoase și fără logică. El prezintă date oficiale din care reiese că numărul persoanelor care consumă droguri e aproape dublu față de 2012.

„Strategia Nationala Antidrog 2013-2020! Statul a lucrat impotriva ong-urilor antidrog stabilind proceduri inutile, stufoase si fara logica raportat la Programul de Interes National, timp in care retelele de criminalitate organizata s-au dezvoltat,traficul de droguri devenind afacere de succes, apreciata in economia subterana de catre INS la 130 milioane euro ( parerea noastra fiind ca suma ar fi de 300 milioane pe baza calculelor aproximative raportate la numar consumatori, valoare droguri pe piata, ritmicitate consum)

Rezultatul ignorarii ong-urilor antidrog conform datelor oficiale?

2012 – 6,1 % prevalente – cca 700.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale,

2019 – 10,6 % prevalente – cca 1.200.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale.

Culmea ironiei este ca acelasi stat asigura populatia ca "Romania nu are o problema cu drogurile fiind sub media UE". Cat ar trebui sa fie consumul ca autoritatile sa opineze ca este o problema daca 1,2 milioane consumatori sunt cantitate "neglijabila"?”, a precizat Presedintele Federației Neguvernamentale Antidrog, Lazăr Gigel, pe pagina sa de Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img