joi, 28 martie, 2024

Numarul vasluienilor care aleg sa-si achite taxele si impozitele locale prin intermediul platilor on-line a crescut

Distribuie:

Publicat:

"Intr-o situatie prezentata de colegii din cadrul Serviciului Financiar, se arata ca numarul celor care isi platesc darile de acasa, din fata calculatorului, a crescut in anul 2017 fata de anul fiscal anterior cu peste 50 de procente, iar trendul este in continuare unul ascendent. Totusi, majoritatea vasluienilor prefera sa vina personal si sa plateasca taxele si impozitele direct la ghiseele noastre. Dintre cei care platesc la casieria primariei sunt tot mai multi cetateni care fac plata cu carduri bancare, la acest capitol cresterea fiind de 30%", a precizat Dragos Cazacu –viceprimarul municipiului Vaslui.

Consiliul Local Vaslui a votat, la sfarsitul anului trecut, majorarea taxelor si impozitelor locale cu procente cuprinse intre 10 si 20%, iar potrivit conducerii primariei decizia de majorare a fost luata si ca urmare a unor masuri stipulate in noul Cod Fiscal.

"Au foarte multi ani in care noi nu am majorat aceste taxe, au fost si ani in care impozitele au scazut. Acum a fost momentul acestei majorari pentru completarea veniturilor. Sunt valori suportabile si sunt convins ca vasluienii vor intelege acest lucru. Avem contracte in derulare care trebuie finantate, activitatea nu trebuie sa aiba de suferit si toate aceste lucruri necesita surse financiare suplimentare. Nu am dorit neaparat majorarea taxelor si impozitelor, dar, in urma unei analize economico-financiare complexe, am concluzionat ca se impune aceasta marire, care nu a fost facuta in mod abuziv", a declarat, pentru AGERPRES, primarul Vasile Paval.

sursa:agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img