marți, 16 aprilie, 2024

Nutritionistul Cornelia Marin: Cea mai mare greseala care duce la ingrasare

Distribuie:

Publicat:

Invitata in studioul Adevarul Live, Cornelia Marin, nutritionistul emisiunii „Ajutor! Vreau sa slabesc!“, a vorbit despre ce criterii trebuie sa avem in vedere atunci cand vrem sa scapam de kilogramele in plus. Cantitatea si calitatea preparatelor sunt cele mai importante criterii atunci cand vine vorba de slabit, este de parere Cornelia Marin, nutritionistul emisiunii „Ajutor! Vreau sa slabesc!“. Învitata la Adevarul Live, aceasta a vorbit despre cele mai importante criterii de care trebuie tinut cont atunci cand vrem sa scapam de kilogramele in plus.

"Cel mai greu este sa-ti schimbi stilul de viata atunci cand familia nu te sustine.  Am observat in jurul meu, nu doar in emisiune, ca sotul declara ca-si sustine sotia, dar cand se asaza la masa alege alimente care nu fac parte din noul stil alimentar al partenerei. Cu cat motivatia este mai puternica, si ea creste atunci cand apar si rezultate, cu atat trecem mai repede peste tentatii. Daca faci o schimbare care te tine doar trei – patru zile si apoi incepa sa gusti din toate, imediat revii catre vechiul stil alimentar. Nu cred in generalizari, dar cred ca cea mai mare greseala care duce la acumularea kilogramelor in plus este consumul de alimente cat mai rafinate, cu mult zahar si faina alba. De aici incepe tavalugul. Zaharul este ca un drog, zaharul cere zahar. Sau, de multe ori, zaharul cere sare si de aici se creeaza un ciclu", sustine nutritionistul.

"Vrem sa avem tot timpul ceva sa rontaim. Ideal ar fi sa tinem un jurnal, stiu ca este greu, de aceea nici nu mai cer, dar acesta este un mod in care pot realiza cat de mult mananca. Pentru ca mancam pe fuga, nu suntem atenti cand mancam. Multi spun ci se ingrasa si cu aer, eu nu cred in asa ceva. Daca te chinui sa slabesti si nu mananci o zi intreaga, a doua zi mananci de sase ori. si daca mai consumi si alimente care contin faina si zahar, acestea nu fac decat sa-ti ceara alta mancare. Nu cred neaparat ca orele la care mancam sunt chiar atat de importante.  Cred ca poti sa-ti faci un program si cu ore tarzii, desi se spune ca nu este bine sa mananci seara. Eu chiar cred ca poti sa ai un stil de viata sanatos si chiar poti slabi, chiar daca mananci seara la o ora mai tarzie, daca mesele sunt echilibrate, bine gandite si au calitate", mai spune Cornelia Marin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img