vineri, 26 aprilie, 2024

O adevarata delicatesa – Aroma inconfundabila si fina – Dulceata din coaja de pepene galben

Distribuie:

Publicat:

Dulceata de coaja de pepene are o aroma fina, inconfundabila ce aduce putin la gust cu dulceata de gutui. Ce mai, o adevarata delicatesa. Iata mai jos cum se prepara:

Ingrediente:

1 kg de coaja groasa de pepene verde
1 kg de zahar
2 linguri de zeama de lamaie
1,5 litri apa

Mod de preparare:

Cojile se spala si se indeparteaza coaja exterioara. lasand partea alba, plus o portiune de 3 mm din miezul rosu. Apoi se taie cojile in cubulete de 1 cm si se oparesc pret de 10 minute in apa cu putin otet. De exemplu, la 2 l apa se pun 250 ml otet. Se scurg si se clatesc in apa rece. Prin aceste procedee se mentine forma cubuletelor.
Se fierbe un sirop consistent din 1,5 litri apa si 1 kg de zahar, se adauga cubuletele de coaja deja pregatite si se mai fierbe pana ce siropul e destul de legat .Se adauga zeama de lamaie, se mai dau 2-3 clocote si se pune in borcane deja sterilizate.

sursa: demoiselle

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img