vineri, 26 aprilie, 2024

O companie de asigurari a fost sanctionata de ASF pentru nerespectarea prevederilor legale

Distribuie:

Publicat:

 

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri sancţionarea companiei de brokeraj Amsterdam Broker de Asigurare SRL pentru nerespectarea prevederilor legale privind deţinerea unui certificat de pregătire profesională valabil de către conducătorul executiv al acesteia.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în cadrul şedinţei de miercuri, printre altele, a fost aprobată numirea lui Paul-Corneliu Cazacu în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea Uniqa Asigurări de Viaţă S.A, numirea lui Cezar-Flavian Patriche, pentru un nou mandat, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie la societatea Compania de Asigurări-Reasigurări Exim România (CARE – România) S.A şi a lui Gheorghe Laurenţiu-Mihail în funcţia de director executiv la societatea German Romanian Assurance S.A.

Tot în şedinţa de miercuri au fost autorizaţi Drăgoi Bogdan-Alexandru, Străuţ Radu-Răzvan, Ciucioi Ionel Marian, Pfister Marcel Heinz şi Marica Sorin, pentru un nou mandat, în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii SIF Banat – Crişana S.A.

Autoritatea a aprobat numirea lui Epure Iustinian Mihai în calitate de conducător executiv al societăţii Trust – Asig Broker de Asigurare S.R.L, a lui Guruianu Cornel Marius, pentru un nou mandat, în funcţia de administrator al societăţii Unicredit Insurance Broker S.R.L, a lui Cantaragiu Ionel în funcţia de administrator al societăţii MAI Broker de Asigurare – Reasigurare S.R.L.

De asemenea, a fost avizată înlocuirea SAI Tradeville Asset Management SA, în calitate de administrator al FDI ETF BET Tradeville, cu SAI Patria Asset Management S.A. A fost autorizată modificarea intervenită în modul de organizare şi funcţionare al SAI Patria Asset Management SA, ca urmare a majorării capitalului social, precum şi autorizarea modificării intervenite în modul de organizare şi funcţionare a SAI Certinvest S.A. ca urmare a majorării capitalului social.

Instituţia a aprobat solicitarea SSIF Alpha Finance România SA de retragere la cerere a autorizaţiei de funcţionare ca societate de servicii de investiţii financiare şi a aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de societatea Impact Developer & Contractor S.A. Bucureşti şi a emiterii Certificatului de înregistrare a obligaţiunilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img