joi, 28 martie, 2024

O EXPOZITIE FABULOASA LA MUZEUL BARLADEAN -VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Fara falsa modestie putem declara  ca, in acest moment, la Muzeul ” Vasile Parvan” din Barlad vom admira o fabuloasa comoara a Romaniei, cu obiecte unicat .              
                                                     
Institutia de cultura are onoarea sa gazduiasca din data de 5 Martie, ora 11:00 , expozitia „Aurul si argintul antic al Romaniei”. Organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei in colaborare cu alte 31 de institutii de profil din intreaga tara, intre care si institutia gazda, expozitia reuneste peste 1000 de obiecte arheologice din metale pretioase, de o valoare istorica deosebita, descoperite de-a lungul ultimelor doua secole pe teritoriul tarii noastre printre care celebrul Tezaur de la Pietroasele, cunoscut publicului sub numele de Closca cu puii de aur, precum si impresionantele bratari dacice din aur descoperite in Muntii Orastiei.                     

 Proiectul expozitional “Aurul si argintul antic al Romaniei” a fost demarat in decembrie 2013 de catre Muzeul National de Istorie a Romaniei, in colaborare cu 31 de muzee de arheologie si istorie din tara si reprezinta unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizat in Romania in ultimii 20 de ani.                    
 
Asadar, va invitam sa vizitati muzeul barladean pentru ca expozitia „Aurul si argintul antic al Romaniei” va propune o impresionanta intoarcere in istorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img