vineri, 19 aprilie, 2024

O femeie din Valcea isi folosea copiii la vanzarea drogurilor, 7 kg de canabis si 2 pistoale au fost gasite in urma perchezitiei

Distribuie:

Publicat:

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat luni 16 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Ramnicu Valcea si in localitatile Prundeni, Ionesti si Milcoiu, in cadrul unei actiuni de destructurare a unei grupari de traficanti de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu anul 2015, pe raza judetului Valcea, s-a constituit o grupare specializata in cultivarea si comercializarea de canabis. Cultura de canabis a fost dezvoltata intr-o casa din localitatea Prundeni, judetul Valcea.

Gruparea era coordonata de o persoana de sex feminin, care si-a atras in activitatea infractionala proprii copii (doi baieti, dintre care unul minor), in sensul folosirii acestora pentru vanzarea drogurilor. Destinatarii drogurilor erau in principal tineri de pe raza judetului Valcea. De asemenea, la distribuirea drogurilor femeia a apelat si la alte persoane.

Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate peste 7 kg de canabis, doua pistoale si 86 cartuse, detinute de liderul gruparii fara documente legale, peste 70.000 lei, o cultura de canabis cu 120 de plante in diferite stadii de dezvoltare vegetativa, precum si multiple instalatii de lumina si caldura (radiatoare, ventilatoare).

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Valcea vor fi aduse 14 persoane la audieri.

La actiune au participat si ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, precum si jandarmi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img