miercuri, 24 aprilie, 2024

O GURA DE OXIGEN PENTRU SPITALUL BARLADEAN!

Distribuie:

Publicat:

Noroc cu capetele luminate de la Bucuresti! Daca nu se gandeau , serios, la problemele si infrastructura din sistemul sanitar multe institutii sanitare ar fi putut avea probleme. Gura de oxigen vine din partea ordinului de ministru pentru modificarea si completarea Ordinului nr. 1.030/2009, privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire si pentru functionarea obiectivelor ce desfasoara activitati cu risc pentru starea de sanatate a populatiei, acesta aflandu-se in dezbatere publica.

 Pe intelesul tuturor acesta se traduce astfel: unitatile sanitare cu paturi carora li s-a impus realizarea unui plan de conformare pana la 31 decembrie 2016 isi vor putea duce la indeplinire respectivele sarcini pana la finele lui 2020. In aceasta categorie Institutia sanitara este conditionata pentru eliberarea autorizatiei de functionare de realizarea unui costisitor plan de conformare.

„Pe 14 februarie, am fost la Ministerul Sanatatii, iar in urma discutiilor purtate acolo s-a desprins urmatoarea idee: va fi modificat Ordinul 1.030, iar termenul de implementare va fi sfarsitul anului 2020. Urmeaza sa urmarim cand va aparea modificarea in Monitorul Oficial, insa problema ramane si va trebui sa o tratam cu maxima seriozitate”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img