vineri, 29 martie, 2024

O inimoasa fata a adus un super premiu la Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marți 20 martie  2018  în cadrul celei de a cincea ediții a  “Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială”, cu ocazia celebrării “Zilei Mondiale a Asistenței Sociale”, au fost premiați cei mai merituoși asistenții sociali  și personalitățile  care s-au remarcat în susținerea profesiei de asistent social.

Seara de Gală  a avut loc la Ateneul Român  în prezența a numeroase personalități din mediul instituțional și neguvernamental.

Andreea Marin, Ambasadorul în Excelență în Asistență Socială a fost și anul acesta gazda evenimentului a cărui amfitrion este încă de la prima ediție.

Câștigătorii Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială ediția 2018  sunt:

Premiul Asistentul Social al anului 2017: Stoian Roxana Maria (Vâlcea)

Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului: Chiran Mihaela Emilia (Dolj)

Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi: Antonie Ramona (București)

Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale: Diaconu Nicoleta Emilia (București)

Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate: Herea Steliana Camelia (Prahova)

Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost: Biru Lucian (București)

Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu: Hamza Claudia Gina (Vaslui)

Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi: Andreș Laura (Arad)

Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie socială: Mâță Ilarion (Bacău)

Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare: Ogrean Bogárka-Zsuzsána (Sibiu)

Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale: Ioan Violeta (Dâmbovița)

TANARA BARLADEANCA ÎNDRĂGOSTITĂ DE BUNICII ABANDONAȚI.

Hamza Claudia Gina este născută în orașul Bârlad, județul Vaslui, la data de 05.10.1993.

În anul 2015 a absolvit facultatea de Filosofie și Științe Social Politice a Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași, specializarea Asistență Socială.  “Odată cu încheierea acestei etape importante din viața mea care mi-a adus și satisfacția de a obține o lucrare de licență apreciată cu nota maximă, am primit oportunitatea de a mă angaja pe postul de asistent social în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Tutova, activitate începută cu data de 14.08.2015.

Dorința mea de a acumula cât mai multe cunoștințe în domeniu a dus la realizarea masterului de Probațiune, Mediere și Asistența Socială a Victimelor Infracțiunilor, tot în cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Anul 2017 a fost cel în care am obținut diploma de finalizare a masterului, dar și cel în care am avut oportunitatea de a mă alătura unei echipe minunate, din data de 23.01.2017, în calitate de asistent coordinator voluntari al Asociației ”Bună Ziua, Copii din România”, pe parcursul anului dobândind mai multe rolul și anume de asistent social în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean, coordonator de proiect, trainer, dar și voluntar.

 Primul proiect întocmit și coordonat în cadrul Asociației ”Bună Ziua, Copii din România” se numește ”Voluntari pentru Seniori” și a cuprins activități de intercunoaștere, socializare și petrecere a timpului liber, de recreere și divertisment, cultural artistice, precum și activități de informare și intermediere, prin care se urmărea acordarea sprijinului în redobândirea sentimentului de utilitate, depășirea barierei legate de vârstă, ocuparea timpului cu activități plăcute, pentru a uita de griji și boală, toate acestea având drept scop îmbunătățirea calității vieții.

Aceste activități s-au implementat cu ajutorul unui număr de 13 voluntari ai Asociației, care au fost pregătiți și instruiți să lucreze cu acest grup țintă și care s-au deplasat de două ori pe săptămână la sediul Căminului. Proiectul s-a desfășurat pe perioada 15 martie- 1 iulie, în parteneriat cu Căminul pentru persoane vârstnice Tutova și Primăria Tutova, fiind finanțat de Asociația ”Bună ziua, Copii din România”, împreună cu Primăria Tutova care ne ajută în asigurarea transportului voluntarilor. Scopul proiectului a fost de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru 80 de persoane cu vârste cuprinse între 65-100 ani, rezidenți ai Căminului pentru persoane vârstnice Tutova, prin implementarea unor activități de socializare, comunicare si petrecere a timpului liber.

Acest premiu reprezinta o recunoastere a eforturilor despuse paba acum in profesia pe care mi-am ales-o dar si ca stimulent pentru activitatile viitoare. Din județul Vaslui se pare ca sunt singura câștigătoare. Desi anul trecut au fost numeroasi se pare ca anul acestea eu am adus premiul județului” ne-a declarat Claudia Hamza,  minunata făptura care se preocupa zilnic

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img