sâmbătă, 20 aprilie, 2024

O NOUA TAXA VA GOLI BUZUNARELE BARLĂDENILOR

Distribuie:

Publicat:

„ Promisiunea făcută, datorie curată” așa s-ar putea traduce proiectul de hotarare( solicitarea CUP-ului) pe care consilierii barladeni trebuie sa il aprobe. Conducerea instituției solicita instituirea unei taxe pentru barladenii care nu au contracte încheiate cu aceștia . Aceeași suma urmează sa o plătească si cei care , deși au contracte încheiate, au uitat sa treacă pe la casieria instituției.                                                                                                                                                                        

TAXA BATE LOGICA!                                                                                                                             

 In expunerea de motive se arată ca la aceasta ora in municipiul Barlad exista 748 de consumatori, adică  1.949 de persoane, care au încheiat contracte cu reprezentanții CUP-ul dar sunt restanțierilor la plata. Compania va rezilia vechiul contract de 11,2 lei/persoană/lună (cu TVA) urmând sa achite 9,81 lei/persoană/lună (fără TVA) adică 11. 67. Adică mai mult decât ceea ce oricum nu achitau. Care este logica? In loc sa ii acționeze in instanța sau sa le facă o reeșalonare de plata CUP-ul mărește taxa pe care ei oricum nu o vor plăti. Dacă nu si-au achitat datoriile la prețul de 11,2 cum vor plăti la 11,67? Așteptam răspunsul oficialilor cu viu interes.                                                    

CEI CARE NU AU CONTRACTE VOR PLĂTI O TAXA.

Conform documentului atasat  la mapa consilierilor, la Barlad, sunt 93 de familii neabonate care locuiesc la case (în total, 231 de persoane) și 168 de familii neabonate care locuiesc la bloc (396 de persoane), prin urmare conducerea CUP SA solicită instituirea unei taxe de salubritate de 9,81 lei/persoană/lună (fără TVA). In urma calculelor contabile,  ei prognozează  colectarea a 2.261 de lei/lună, respectiv a 27.193 de lei/an de la locuitorii din cartierele de case, precum și colectarea a 3.884 de lei/lună, respectiv a 46.617 lei/an de la cei care stau la bloc. Si aici taxa este mai mare decât tariful aprobat de consilierii barladeni. După instituirea acestei taxe exista doua alternative: barladenii sa își facă noi contracte sau sa rămână , din nou, restanțieri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img