vineri, 19 aprilie, 2024

O pensionara a fost SECHESTRATA un an si jumatate intr-o cocina de un cuplu care voia casa femeii

Distribuie:

Publicat:

O pensionară franceză în vârstă de 71 de ani a fost sechestrată – timp de un şi jumătate – într-o cocină, într-o grădină insalubră, în Ungaria, de către un cuplu care voia să profite de casa femeii, potrivit justiţiei ungare, relatează AFP, potrivit news.ro.

După ce i-au câştigat încrederea bătrânei, care deţine din anii '90 o reşedinţă la Siofok, în vestul Ungariei, nu departe de celebrul Lac Balaton, un bărbat în vârstă de 42 de ani şi soţia sa, în vârstă de 41 de ani, s-au mutat în casă.

Apoi au convins-o să-i doneze apartamentul copilului lor minor şi să păstreze dreptul de uzufruct, a annţat joi, într-un comunicat, procurorul general din comitatul Siofok.

În 2017, sub pretextul unor lucrări de renovare, ei au mutat-o, iar apoi au închis-o, la începutul lui 2018, în urma unei dispute, într-o cocină derăpănată, de şase metri pătraţi, în fundul unei grădini.

Dependinţa de sârmă, neizolată, încuiată din afară, folosită drept cocină şi spaţiu de depozitare, nu avea nici încălzire şi nici alte facilităţi.

În ea au fost instalate un pat, o masă, o veioză şi un radio. Cuplul venea să-şi hrănească o dată pe zi victima, pe care o lăsa uneori să se plimbe în timp ce o supraveghea.

În martie 2018, vecini care erau îngrijoraţi de absenţa bătrânei, au alertat poliţia, iar cuplul a adus-o o vreme înapoi acasă, pentru a calma toată lumea, după care a închis-o din nou în cocină.

Abia în septembrie 2019, în urma unei semnalări, au venit forţele de ordine să o elibereze. Bărbatul şi femeia au fost inculpaţi de privare de libertate şi hărţuire. Ei riscă patru ani şi jumătate de închisoare.

Procesul împotriva acestora urmează să înceapă ”în şase luni”, a anunţat un purtător de cuvânt al procuraturii, Gabor Caspo.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img