vineri, 29 martie, 2024

O tara intreaga blocheaza accesul la Facebook timp de o luna

Distribuie:

Publicat:

Guvernul din Papua Noua Guinee va bloca accesul la platforma de socializare Facebook timp de o luna, intr-un experiment care va vedea impactul fake news i impactul site-ului de socializare asupra populatiei, scrie The Guardian.
Guvernul din Papua Noua Guinee va bloca accesul la platforma de socializare Facebook timp de o luna, intr-un experiment care va vedea impactul fake news i impactul site-ului de socializare asupra populatiei, scrie The Guardian.

Ministrul Comunicatiilor, Sam Basil, a declarat ca aceasta intrerupere va permite departamentului sau de analiza sa cerceteze si sa analizeze care persoane folosesc platforma si in ce scop, admitand ca exista ingrijorari privind buna-starea sociala, securitatea si productivitatea .

„Aceasta perioada de timp ne va permite sa colectam informatii despre utilizatorii care se ascund in spatele fenomenului de fake news, utilizatorii care incarca materiale pornografice, sau utilizatorii care posteaza informatii eronate in scopuri de manipulare”, a spus Sam Basil.

Acesta mai spune ca riscurile si vulnerabilitatile pe care le prezinta Facebook sunt mai mari decat cele reprezentate de atacurile cibernetice, si include posibilitatea ca Facebook sa actioneze ca o platforma de advertising necontrolata, amenintand astfel productivitatea oamenilor, in special a copiilor si a angajatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img