joi, 25 aprilie, 2024

O vasluianca si-a injunghiat pruncul abia nascut, l-a scos in curte si i-a dat foc. A luat cadavrul cu o furca si l-a aruncat in toaleta: “Era mai bine pentru toti”

Distribuie:

Publicat:

O femeie de 33 de ani din localitatea vasluiana Todiresti a fost retinuta de procurori, fiind acuzata ca si-a ucis unul dintre cei sase copii. Crima a fost descoperita la o luna dupa ce a fost comisa.

Din primele cercetari, femeia si-a ucis copilul pe care l-a nascut pe 2 aprilie anul curent. Cazul, insa, a ajuns in atentia anchetatorilor dupa ce autoarea a plecat in Germania, spunand rudelor ca ar fi facut intrerupere de sarcina. Una dintre rude a realizat ca femeia a mintit, avand in vedere ca sarcina era mult prea inaintata pentru a putea face avort, astfel ca a alertat autoritatile.

In urma cercetarilor, ramasitele pruncului au fost descoperite intr-o hazna, intre timp acoperita. Femeia, care s-a intors in tara dupa declansarea anchetei, a recunoscut anchetatorilor ca a nascut un copil viu, insa a luat decizia de a-l omori, invocand ca mai avea alti sase copii. ”Asa era mai bine pentru toti”, a declarat aceasta, fara a manifesta vreo urma de regret.

In fata anchetatorilor a povestit cu lux de amanunte cum dupa ce a nascut.

”Autoarea a nascut singura, acasa, pe 2 aprilie si a decis sa omoare copilul, l-a injunghiat. Apoi a invelit cadavrul intr-un covor si l-a tinut intr-un dulap in casa, timp de trei zile. Pe data de 5 aprilie, profitand de faptul ca era singura acasa, a scos cadavrul in curte si i-a dat foc, cu mai multe haine si resturi vegetale. Pentru a nu fi surprprinsa de sot, care stia ca a facut intrerupere de sarcina, a luat cadavrul cu o furca si l-a aruncat in haznaua din curte. Ulterior, si-a convins sotul sa sape o alta groapa pentru o hazna noua, invocand ca ar fi prea plina cea veche. La aproximativ doua saptamani de la comiterea faptei, a luat decizia de a pleca in Germania”, a precizat procurorul Alice Ruja, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui. 

Procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a femeii si au inaintat Tribunalului Vaslui propunerea privind arestarea preventiva a acesteia, sub acuzatia de omor si profanare de cadavre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img