vineri, 29 martie, 2024

Oameni de afaceri din Israel au cunoscut Vasluiul -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Oameni de afaceri si reprezentanti ai unor firme din Israel au onorat invitatia Institutiei Prefectului-judetul Vaslui, pentru o intrevedere cu oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei locale din judet.

Intalnirea a inclus prezentarea unor oportunitati de investitii, firmele israeliene fiind interesate de proiectele de apa, sistemele de irigatii si gestionarea deseurilor.

”Este un prim contact, in care am tinut sa afle de la oamenii nostri de afaceri si de la primari ce anume intereseaza, astfel incat la o viitoare discutie sa fie dezvoltate o serie de parteneriate. Vom elabora un document, prin care vom prezenta oportunitatile de afaceri din zona, considerand ca Vasluiul poate fi vazut ca un judet atractiv pentru companiile israeliene, dornice sa-si extinda afacerile, mai ales in sectorul agricol, unde suntem bine reprezentati”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La intalnire a fost prezent Matan Safran, atasat comercial al Ambasadei Israelului in Romania, care este preocupat sa puna in legatura firmele din Israel cu cele din Vaslui, insa ”scrieti care sunt oportunitatile, scrieti ceea ce vedeti dumneavoastra ca este nevoie, care sunt castigurile pentru aceasta zona, astfel incat sa putem dezvolta parteneriate pentru comunitate”.

Calin Cosar, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania-Israel, a precizat ca este un prim contact, prin care oamenii de afaceri israelieni au tinut sa cunoasca potentialul zonei, cu promisiunea ca in toamna va fi organizata o alta intalnire, care sa aduca si rezultate.

”Aceasta intalnire e una de lucru. Israelienii sunt oameni pragmatici. Am venit sa vedem oportunitati clare, si pentru noi, si pentru dumneavoastra. Avem tot felul de investitori, de la cei din infrastructura, care doresc sa investeasca intr-un canal navigabil sau mine, pana la investitori in tehnologie, care doresc sa deschida fabrici in Romania”, a spus Calin Cosar.

La randul sau, presedintele CJ, Dumitru Buzatu, a precizat ca judetul Vaslui are aprobate 256 de proiecte, in valoare de 882 milioane de lei, pentru modernizarea comunitatilor vasluiene, fiind o oportunitate de sprijinire a administratiei locale in implementarea acestora.

Intalnirea a fost mijlocita de deputatul Silviu Vexler, reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, si deputatul Adrian Solomon.

Este prima actiune initiata de Institutia Prefectului-judetul Vaslui pentru oamenii de afaceri vasluieni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img