vineri, 26 aprilie, 2024

Obezitatea la copii si problemele digestive, in crestere in pandemie

Distribuie:

Publicat:

Obezitatea la copii și problemele digestive se află în creștere în perioada pandemiei. Medicul Valeria Herdea explică impactul asupra sănătății.

În ultimele șapte luni de pandemie s-au înregistrat mai multe cazuri de sindrom de intestin iritabil, obezitatea la copii și alte probleme digestive comparative cu anii anteriori. Informația a fost dezvăluită de un medic primar în cadrul unei transmisii live realizată de Ela Crăciun pe Facebook.

Medicul Valeria Herdea a explicat impactul pe care îl are stresul pandemiei și lipsa de mișcare asupra sănătății și siluetei oamenilor, și a oferit sfaturi despre cum să ne organizăm mesele pentru a combate aceste probleme de sănătate, în special obezitatea la copii.

“Aud din ce în ce mai des în ultimele luni: m-am îngrășat câteva kilograme bune în pandemia asta! Nu e de mirare, ținând cont că suntem mai mereu stresați, mâncăm compulsiv și stăm mai mult în casă fără să mai facem mișcarea de zi cu zi ca înainte. Ce alimente sunt cele mai periculoase? Ce să eliminăm și ce să păstrăm din ceea ce punem zilnic pe masă? Cum este bine să împărțim mesele? Am luat astfel legătura cu Dr. Valeria Herdea, medic primar de medicină generală, medicină de familie cu profil pediatrie, pentru a afla răspunsuri la cele mai des primite întrebări”, declară Ela Crăciun.

Explicațiile și sfaturile medicului legate de obezitatea la copii

De ce ne îngrășăm în pandemie?

„Presiunea evenimentelor și faptul că ne-am mișcat mai puțin sunt dureros resimțite de organism. Aproape toți ne plângem că am pus colăcei pe talie. Din păcate, noi acum mâncăm nu doar ca să ne potolim foamea, ci și ca urmare a stresului accentuat. M-am confruntat anul acesta cu mult mai multe situații ca obezitatea la copii, constipație, dureri abdominale, sindrom de intestin iritabil. Obiceiurile noastre alimentare tradiționale sunt axate pe proteine, lipide, glucide, micro și macronutrienți. Ca la toată lumea. Însă românul are ceva în plus. Mănâncă mult mai condimentat, asezonează cu grăsimi alimentare, untură, etc.”, explică specialistul.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img