joi, 28 martie, 2024

Obiceiuri care ne distrug parul

Distribuie:

Publicat:

Oricat de multa grija ai avea de podoaba capilara, mereu vor exista si obiceiuri care iti vor pune rabdarea la incercare. Fara exceptie, toate am facut cel putin o greseala de care probabil nu aveam habar ca ne poate distruge parul. De la metode de stilizare pana la cum ne pieptanam, cateodata facem parului nostru mai mult rau decat bine. Iata care sunt 7 lucruri pe care nu ar trebui sa le mai facem.
 

Nesterilizarea instrumentelor de hair styling

Este foarte important sa ne dezinfectam pieptanele sau placa de par din cand in cand pentru a preveni inmultirea nedorita a bacteriilor pe produsele de ingrijire personala. Poti dezinfecta aproape orice cu o solutie ce contine alcool.

Folosirea abuziva a elasticelor de par

Nimeni nu isi doreste un par deteriorat sau fire despicate, iar elasticele de par pot cauza din pacate multe neplaceri de genul. Incearca sa folosesti elastice confectionate dintr-un material cat mai fin si ai rabdare cu cele pe care nu le poti da jos cu usurinta.

Prea mult sampon uscat

Samponul uscat nu iti curata parul, iar folosirea acestuia in exces poate dauna scalpului si poate duce la uscare si aparitia nedoritelor cojite pe scalp. Pastreaza samponul uscat pentru situatii limita si incearca sa iti speli parul nu de mai mult de 3 ori pe saptamana, pentru ca si spalarea excesiva are consecintele ei.

Pieptanarea agresiva

Stim, nu e prea placut cand te trezesti cu parul incurcat si te grabesti sa pleci undeva, dar daca nu ii acorzi parului tau atentia necesara, pieptanarea agresiva va duce la ruperea acestuia si, in timp, la pierderea elasticitatii.
 

Spalarea parului cu apa fierbinte

Toate ne bucuram de o baie relaxanta fierbinte, dar parul nostru are de suferit. Apa prea calda il lasa fara uleiurile naturale pe care scalpul le produce pentru a il mentine hidratat. Daca te speli doar pe corp, protejeaza-ti parul de aburii fierbinti cu o casca de baie. Daca te speli pe cap, foloseste apa putin mai rece decat cea pentru corp.

Fete de perna nepotrivite

Poate nu te asteptai la asta, dar fata de perna este foarte importanta pentru ingrijirea parului. Materialele neportivite, prea abrazive spre exemplu, pot deteriora parul foarte mult. Se recomanda folosirea unei fete de perna din matase care nu deranjeaza si nu deterioreaza firele de par.

Placa de par = inamic

Stim deja ca placa de par, ondulatorul, feonul sau orice alt obiect desemnat stilizarii parului prin caldura, este nociv. Foloseste astfel de obiecte cat mai rar, iar cand alegi sa le folosetti, nu uita sa aplici pe par o solutie de protejare inainte de fiecare expunere la surse puternice de caldura.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img