joi, 28 martie, 2024

Obiceiuri la care sa renunti pentru a evita imbatranirea prematura a pielii

Distribuie:

Publicat:

Cand tenul imbatraneste, pielea isi pierde fermitatea, iar odata cu ea, tu iti pierzi increderea in tine. Dar poti amana aparitia primelor semne ale imbatranirii pe chipul tau. De aceea, ar fi bine sa stii la ce obiceiuri sa renunti daca vrei sa incetinesti procesul de imbatranire si sa previi aparitia ridurilor. Potrivit Dianei Marandiuc, trainer Naturys Romania, procesul de imbatranire al pielii este determinat in proportie de 30% de factori intrinseci, genetici si 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentatie si activitatea hormonala. Pe langa cremele de ingrijire si lotiunile care te ajuta sa previi aparitia ridurilor, Diana Marandiuc iti recomanda sa renunti la 4 obiceiuri, pe care probabil le faci zilnic, fara sa te gandesti la efectele pe care le au asupra pielii tale:

Cand te demachiezi, fii atenta la miscarile pe care le folosesti

„Demachierea trebuie sa se faca delicat, cu miscari de suprafata, fara agresare mecanica”, spune Diana Marndiuc. Mai mult decat atat, demachierea se realizeaza cu un produs care sa aiba un pH apropiat cu cel al pielii tale. Printre ingredientele pe care demachiantul nu trebuie sa le contina, se mai numara si alcoolul si alte ingrediente de origine petrochimica. Aceste ingrediente vor conduce, in timp, la deshidratarea pielii si vor accentua ridurile fine.

Razele UV si foto-imbatranirea iti afecteaza sanatatea pielii

Radiatiile ultraviolete distrug colagenul si provoaca acumulari de elastina. Intre fibrele de colagen se produce o disfunctie care genereaza o cantitate mare de radicali liberi. Acestia sunt daunatori pentru celulele pielii, afectand structura membranei celulare. Astfel fermitatea pielii va scadea, iar tenul va fi lipsit de stralucire. Rezultatul final? Instalarea ridurilor si hiperpigmentarea cutanata. In orice anotimp, este ideal sa folosesti lotiuni cu protectie solara!

Zaharul, dusmanul unui ten frumos si luminos

Zaharurile nu sunt chiar cele mai bune prietene ale pielii. Chiar daca gustul placut de ciocolata iti da energie sau te ajuta sa te relaxezi daca ai o zi mai stresanta, tenul tau este cel care va avea de suferit. Prin procesul de glicare, moleculele de zahar se ataseaza de proteinele din piele si provoaca malformatii. Astfel apar lipsa de elasticitate si ridurile.

Fumatul are efecte negative si la nivelul pielii

Efectele negative ale fumatului asupra organismului sunt deja destul de cunoscute. Totusi, ce poate produce tutunul la nivelul pielii, astfel in cat sa ai motive de ingrijorare? Ei bine, pielea fumatorilor va deveni cenusie si lipsita de vitalitate. De ce? Pentru ca fiecare tigara va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasa in dioxid de carbon. Acestea sunt niste obiceiuri simple si aparent banale dar, odata ce ai renuntat la ele, te vei bucura de o piele hidratata, luminoasa, sanatoasa, dar mai ales mai ferma si mai tanara!

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img