vineri, 19 aprilie, 2024

Obiceiuri perverse: Credeai ca au un efect pozitiv, dar iti imbolnavesc inima

Distribuie:

Publicat:

Obiceiurile zilnice care îți pot afecta sănătatea inimii. Vezi dacă și tu le faci! Cum le poți preveni și la care este bine să renunți cât mai repede și, pe cât posibil, definitiv.

Știi deja că trebuie să mănânci corect, să faci mișcare și să te lași de fumat. Dar cunoști și celelalte obiceiuri care îți pot îmbolnăvi inima? De exemplu, privitul la televizor. Când stai așezat cu orele, cresc riscurile de infarct și accident cerebral, chiar dacă faci sport constant, scrie doctorulzilei.ro!

Cum poți preveni:

Ridică-te și plimbă-te la fiecare sfert de oră.

Sforăitul poate fi un indiciu al sindromului de apnee în somn, care este legat de hipertensiune, aritmie, accident cerebral sau stop cardiac.

Cum poți repara

Solicită medicului un screening pentru sindromul de apnee obstructivă, există tratamente cu ajutorul cărora veți putea să dormiți mai bine.

Nu mai folosiți ața dentară. Afecțiunile gingivale sunt strâns legate de bolile cardiace. Bacteriile care cauzează afecțiunile gingivale pot ajunge în sânge și produc inflamații. Renunțați la ața dentară și mergeți la control stomatologic periodic.

Abuzați de fructe și legume. Oamenii care mănâncă zilnic peste 5 prezintă un risc mai mic să dezvolte boli de inimă sau accident vascular față de cei care mănâncă doar unul pe zi.

Modalități de a consuma mai multe fructe și legume

Preparați-vă smoothie-uri, sandvișuri în care puneți legume sau supe. Le puteți mânca și înăbușite, la tigaia wok, garnitură pentru ouă sau multe alte variante.

Nu exagerați cu alcoolul

E adevărat că un consum moderat poate fi bun pentru inimă, dar un consum prea mare este un dezastru. Veți deveni hipertensiv, veți avea colesterol mărit și probleme cardiace. Femeile nu trebuie să bea mai mult de un pahar pe zi, iar bărbații mai mult de două!

Un pahar înseamnă: 330 ml bere, 200 ml vin, 50 ml alcool tare.

sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img