joi, 28 martie, 2024

Obiceiurile surprinzătoare care te împiedică să ai parte de un somn odihnitor: Nu au nimic de a face cu stresul

Distribuie:

Publicat:

Deși o noapte în care nu ai dormit bine îți poate afecta sănătatea, aspectul și calitatea generală a vieții, 35% dintre adulți dorm mai puțin de 7 ore pe noapte. În timp ce grijile și stresul îți pot afecta creierul și pot duce la un somn agitat, există câteva obiceiuri zilnice la care poți să fii atent și care să îmbunătățească considerabil calitatea somnului tău.

Obiceiurile pe care să nu le mai faci ca să ai parte de un somn odihnitor

Te bagi direct în pat

La sfârșitul unei zile aglomerate, tot ce vrei să faci este să pui capul în sfârșit pe pernă. Dar crearea unor ritualuri de relaxare îți poate ajuta de fapt creierul să facă diferența dintre zi și noapte și te va ajuta să adormi mai repede. Rutina de culcare poate include o gustare ușoară înainte de culcare, un duș cald sau citirea unei cărți bune. Ritualurile tale de seară nu trebuie să fie complicate, alege doar ceva care îți liniștește mintea, care te va ajuta să te relaxezi mai ușor, recomandă brightside.me.

Bei ceai negru înainte de culcare

Ceaiurile din plante sunt cunoscute pentru efectele lor calmante și sunt folosite de ani de zile pentru tratarea insomniei. Și, deși multe ceaiuri, precum mușețelul sau lavanda, te pot ajuta să te relaxezi și chiar să îți îmbunătățești calitatea somnului, unele băuturi funcționează invers. De exemplu, ceaiul negru are un conținut ridicat de cofeină și poate provoca nervozitate și insomnie.

Te învelești cu tipul de pilotă greșit

Deși nu putem adormi fără o pilotă, alegerea celei potrivite este crucială pentru o noapte odihnitoare. Pilotele din poliester sunt ușor de spălat și îngrijit, ele nu sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba de un somn mai bun. Poliesterul este un material sintetic, ceea ce înseamnă că nu respiră și nu va permite corpului să-și regleze temperatura, provocându-vă senzația de căldură și transpirație.

În loc să cumperi o pilotă din poliester, alege una din lână, deoarece îți va ține de cald și îți va lăsa pielea să respire.

Mergi seara la sală

Exercițiile fizice te ajută să te relaxezi și să scapi de anxietate, lucru ce duce la îmbunătățirea somnului. Exersând seara îți poate face mai mult rău decât bine, dându-ți somnul peste cap. Mergând la sală cu o oră înainte de culcare temperatura corpului va rămâne ridicată, ceea ce va duce la un somn agitat și întrerupt. Dacă ești pasăre de noapte și preferi să te antrenezi noaptea, alege exercițiile de intensitate redusă cu cel puțin 4 ore înainte de culcare.

Omiterea micului dejun

Nu degeaba micul dejun este numit cea mai importantă masă a zilei. Și, deși este posibil să nu ai timp nici măcar să bagi ceva rapid în gură, lucrul ăsta îți va afecta nu doar greutatea și capacitatea de concentrare, ci și calitatea somnului. Oamenii care omit regulat micul dejun sunt mai predispuși să doarmă prost și să se trezească simțindu-se indispuși.

Te îmbraci cu pijamale înainte de culcare

Seara, nimic nu pare mai atrăgător decât să-ți îmbraci pijamalel preferate și să te culci în cele din urmă. Dar unele pijamale sunt de fapt prea calde pentru tine. și ar putea interfera cu somnul. Dormim mai bine când temperatura corpului nostru este ușor scăzută. Și dacă nu vrei să renunți la haine înainte de culcare, optează pentru pijamale din țesături naturale și respirabile, cum ar fi in sau bumbac.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img