joi, 28 martie, 2024

Obisnuiesti sa consumi lapte crud? Iata de ce ar trebui sa renunti la acest obicei. Iti poate pune sanatatea in pericol

Distribuie:

Publicat:

Poate sa para ca laptele crud este o optiune mult mai sanatoasa comparativ cu alt tip de lapte, in realitate lucrurile sunt diferite. Laptele crud te poate imbolnavi.

Procesul de pasteurizare a laptelui este unul mai complex. In acest timp, acesta este fiert la temperaturi mari, motiv pentru care bacteriile pe care le contine sunt distruse.

Potrivit specialistilor, persoanele care consuma lapte crud risca sa dezvolte anumite probleme digestive. Asta pentru ca pot contacta bacterii precum Salmonella si Campylobacter, potrivit teotrandafir.com.

Desi multe persoane prefera sa consume acest tip de lapte datorita gustului sau, este bine sa fie atente. Asta pentru ca se pot imbolnavi. Medicii atrag atentia. Sustin ca cei care sunt mai predispusi la aparitia bolilor cauzate de consumul acestui tip de lapte sunt copiii, femeile care sunt insarcinate, dar si batranii. Asta pentru ca sistemul lor imunitar nu este foarte puternic. Din acest motiv, nu poate sa tina piept bacteriilor care cauzeaza mai multe probleme de sanatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img